Es nedēļu no vietas mazgājos tikai aukstā dušā – lūk, kas notika ar mani!

Daudziem cilvēkiem, izdzirdot par došanos aukstā dušā rodas tikai viens jautājums, “kādēļ?”.

Tajā pašā laikā daļa cilvēku mīl katru rītu iesākt ar mērcēšanos ledainā ūdenī. Šie cilvēki skaidro, ka aukstais ūdens uzlabo asins cirkulāciju, uzlabo ādas stāvokli un mazina stresu.

Medicīniskos pētījumos pierādīts, ka dušošanās aukstā ūdenī patiesībā padara cilvēkus mazāk depresīvus. Tie, kas iet aukstā dušā, nereti piemetina, ka šī prakse ļauj viņiem izvairīties no slimošanas arī gripas sezonas laikā.

Izdevuma “Men’s Health” žurnālists Patriks Hagvenins izdzirdot par plusiem, ko sniedz mazgāšanās aukstā dušā nolēma pārbaudīt teiktā patiesumu, veicot eksperimentu.

Viņš skaidro: “Es pieņēmu pats sev izvirzīto izaicinājumu. Atšķirībā no citām reizēm, šajā gadījumā es pēc 30 sekunžu ilgas mērcēšanās ledusaukstā ūdenī nesteidzos pagriezt karstā ūdens krānu, lai veldzētos remdenā ūdenī. Es atgriezu vaļā tikai aukstā ūdens krānu un sakožot zobus metos dušā. Un tā es darīju katru dienu, septiņas dienas no vietas. Un, lūk, kas notika.”

Lasi vēl: Kas to būtu domājis, ka masturbēšana ir TIK veselīga – lūk, iemesli vīriešiem un sievietēm!

Pati grūtākā ir pirmā reize, pēc tās šķiet daudz vienkāršāk

“Jā, līšana aukstajā dušā bija grūtākais šajā procesā. Tomēr tiklīdz to esi paveicis, vairs nešķiet tik traki, jo drīz pierodi pie vēsās ūdens temperatūras.

Tu droši vien zini, ka ejot siltā dušā tu drīz vien pierodi pie ūdens temperatūras un tādēļ nākas pēc pāris minūtēm vēl vairāk atgriezt vaļā karstā ūdens krānu. Tieši tas pats attiecas uz auksto ūdeni. Dažkārt es nolamājos ielienot dušā, bet pēc teju 30 sekundēm ūdens vairs nemaz nelikās auksts, bet gan pilnīgi normāli paciešami remdens. Lai neblēdītos es padarīju ūdeni vēl aukstāku. Jā, pie tā arī pierod.

Trešajā dienā tas vairs nesagādāja ne mazākās grūtības. Tā bija duša kā duša – patīkama un relaksējoša – pat tad, ja bija auksta,” Patriks atzīstas.

Lai uzzinātu, kādi bija eksperimenta pozitīvie un mazāk pozitīvie rezultāti, šķir nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment