Es nedēļu no vietas mazgājos tikai aukstā dušā – lūk, kas notika ar mani!

Aukstais ūdens palīdzēja manai ādai, bet ne tajās zonās, kurās cerēju

“Es ticēju, ka mazgāšanās aukstā ūdenī uzlabos manas ādas stāvokli, jo visi teica, ka tas patiesi darbojas.

Kā zināms, mazgāšanās karstā ūdenī liek no ādas izdalīties tai nepieciešamajām eļļām, tas savukārt izraisa ādas sausumu un kairinājumu.

Kad iepriekš mazgājos karstā dušā, es reizi pa reizei jutu, ka mana āda kļūst niezoša, it īpaši uz muguras, kur līst karstākais ūdens. Es patiesi negaidīju, ka mazgāšanās aukstā ūdenī palīdzēs… manām rokām.

Galu galā mēs rokas mazgājam vairākas reizes dienā, tās apstaro saule, ar tām tiek veikts darbs un veicot dažādus mājas darbus tās tiek pakļautas dažādu ķīmisku vielu iedarbībai. Aukstais ūdens padarīja manu plaukstu virspuses un pirkstu ādu daudz maigāku un krietni mazāk sausu. Atšķirība bija vizuāli redzama,” viņš sajūsmināti skaidro.

Nenotika nekāda samazināšanās

Patriks sniedz savus komentārus arī par citām iespējamām fiziskām izmaiņām, kas spēlē nozīmīgu lomu pieņemot lēmumu mazgāties aukstā ūdenī: “Ja jūs prātojat par to, kas notiek ar vīrieša “mantību” katru dienu mazgājoties aukstā ūdenī, tad jāzina, ka tā izraisa tieši tik pat daudz blakusefektu kā paiešana garām gaisa kondicionierim. Šis efekts nebija gana zīmīgs, lai to pētītu padziļinātāk.”

Es no rītiem nezaudēju lieku laiku

Fakts: mazgāšanās laiks aukstā dušā ir ievērojami īsāks. Auksta duša nav spīdzināšanas paņēmiens, tomēr tu nejūti vajadzību tajā ilgi uzkavēties.

Patriks skaidro: “Mazgāšanās aukstā dušā aizņem krietni mazāk laika, jo mazgājoties aukstā ūdenī tu lieki netērē laiku, bet gan koncentrējies uz produktivitāti. Sapņaini miegainas siltas dušas vietā, kurā teju vai gribas aizsnausties, tagad tev ir auksta dušā, kurā tu ielec un ātri izdari visu, kas darāms.

Dažkārt es pat nepaspēju aptvert, cik efektīvs šis pasākums ir, līdz pieķēru sevi rekordīsā laikā tiekam pie kafijas – kopā ar izlīšanu no gultas līdz brokastu gatavošanai jau biju ticis nieka 20 minūtēs. Pateicoties ātrajai dušai es pat atradu laiku izlasīt ziņu virsrakstus un pagatavot pilnvērtīgas brokastis.”

Mazgāties aukstā dušā pēc treniņa ir lieliski

“Pēc tam, kad esmu sasvīdis pēc skrējiena man patiesi gribās atvēsināties. Tas ir veids kā pēc iespējas ātrāk atgūt spirgtumu un justies svaigam. Turklāt auksta duša aptur nepatīkamo svīšanu, kuras dēļ ir grūti uzvilkt tīru kreklu.

Patiesībā es izdarīju secinājumu, ka mazgāšanās karstā dušā tikai pastiprināja svīšanu pēctreniņa periodā. Tas man iepriekš sagādāja grūtības sakopt sevi,” Patriks iepriecina potenciālos aukstā ūdens mīļus.

Lasi vēl: Kas to būtu domājis, ka masturbēšana ir TIK veselīga – lūk, iemesli vīriešiem un sievietēm!

Man nepietrūka “dušas domu”

Viņš papildina: “Es satraucos, ka man vairs nebūs iespējas dušā ģenerēt lieliskas idejas, daudzi taču saka, ka tās dzimst tieši ejot dušā. Bet godīgi sakot, man “dušas domas” ir vien centieni pusaizmigušam atcerēties lietas, kas šodien obligāti jāizdara.

Domas, kuras ģenerēju pie kafijas tases ir daudz sakarīgākas.”

Pieredzes kopsavilkums

“Bija vērts nedēļu doties tikai aukstā dušā. Ja vien neesi apslimis vai saaukstējies, ir patīkami atvēsināties. Pēc veselas nedēļas man auksts ūdens vairs nemaz nešķita tik auksts,” žurnālists visbeidzot atzīstas.

Avots: menshealth.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment