Frizūras sievietēm “pēc”. Kas ir labāk: pelēki vai krāsoti mati

Daudzas nobriedušas sievietes galu galā pārstāj krāsot matus, jo ir nogurušas no nepieciešamības ik pēc trim nedēļām atjaunot krāsu.

Sirmi mati parasti parādās, kad melanīna ražošana, kas ir pigmenta veidošanās process matu folikulās, samazinās vai pilnībā pārtraucas.

Melanīns ir atbildīgs par matu krāsu, un tā samazināta ražošana novecošanās procesā noved pie sirmu matu veidošanās. Šis process ir dabīgs un nenovēršams daudziem cilvēkiem, jo vecumā melanīna ražošana pakāpeniski samazinās.

Lasi vēl: Pašlaik Maestro Raimondam Paulam prātā ir ļoti sāpīga tēma, un viņš jūtas satraukts un neziņā par to, kas notiks nākotnē

Tomēr sirmie mati var parādīties ne tikai no vecuma, bet arī ģenētisku faktoru, vides ietekmes, stressa un pat dažādu sl*mību ietekmes dēļ.

Piemēram, cilvēkiem var būt sirmi mati jau agrīnā vecumā, ja viņu ģenētiskajā noslodzē ir predispozīcija sirmu matu veidošanās.

Lasi vēl: Zupa ar nūdelēm, pirmo reizi izmēģināju kafejnīcā, tagad gatavoju pati (iznāk lēti un vienkārši)

Lai arī sirmi mati ir saistīti ar vecumu, tie ir dabiski un nekaitīgi. Katram cilvēkam sirmie mati parādās individuāli un atšķirīgā vecumā.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Taču ir svarīgi atcerēties, ka sirmi mati var mainīt ne tikai krāsu, bet arī tekstūru. Tie kļūst blāvi un var iegūt nevēlamu dzeltenīgu nokrāsu, padarot kopējo izskatu mazāk svaigu un jauneklīgu. Tomēr ir veidi, kā panākt, lai sirmi mati izskatītos pievilcīgi.

Turpinājumu lasiet nākošajā lapā

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment