Pagatavošana:
1. Ieslēdz cepeškrāsni, bet kamēr tā uzsilst, pagatavo smilšu mīklu. Sākumā atdali olu baltumu no dzeltenuma. Paņem 3 dzeltenumus, pus glāzi cukura un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisi un pievieno miltus. Mīklai jāsanāk diezgan blīvai. Ievieto to ledusskapī, bet tikmēr sagatavo banānus.
2. Sagriez banānus ripiņās, vari banāniem pievienot nedaudz vaniļas cukuru, lai iegūtu vēl izteiktāku aromātu.
3. Izklāj mīklu formas apakšā. Neaizmirsti iepriekš iesmērēt cepamo formu ar sviesti, lai mīkla nepieliptu.
4. Mīklai pa virsu saliec banānu šķēlītes, apsmērē tās ar krējumu. Svarīgi, lai krējums būtu diezgan trekns un noteikti ne skābs. Tu vari koriģēt krējuma garšu, pievienojot tam cukuru, vaniļu, kokosriekstu skaidiņas, pūdercukuru.
5. Atstāj pīrāgu cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Kamēr pīrāgs atrodas krāsnī, no atlikušajiem 3 olu baltumiem un pus glāzes cukura sakul gaisīgu krēmu. Lai viss sanāktu pareizi, olu baltumus nepieciešams kult aptuveni 10 minūtes.
Lasi arī: Super pīrāgs no kefīra, olām un zaļajiem sīpoliem, kurš paliks atmiņā vēl ilgi
6. Kad pīrāgs ir gandrīz gatavs, uzlej tam pa virsu sakulto olas baltumu. To var izdekorēt ar atlikušajiem banāniem, sukādēm vai mandeļu skaidiņām. Pēc tam ievieto pīrāgu atpakaļ cepeškrāsnī uz trīs minūtēm.
Tas arī viss, pīrāgs ir gatavs! Tas būs lielisks gan silts, gan atdzesēts! Izbaudi šo unikālo desertu!
Tevi noteikti interesēs
- “Viss man pietiek, netaisos katru gadu sponsorēt svinības uz sava rēķina” Sanda uzrakstīja ģimenes čatā un nosūtīja ziņu
- Ņemu kārbu iebiezināta piena, divas olas un gatavoju īstu gardumu tējai
- Tikai pēc daudziem gadiem es sapratu, kāds ir pareizais līdzeklis veļas mašīnā, lai iegūtu ideālu rezultātu
- Vienkāršā uzkodu salātu kūka ar kūpinātu vistu: gatavojam krāšņu un izcili garšīgu kārtojumu jebkuram svētku galdam
- Kad mans kaimiņš ieraudzija, ka es neizmetu un krāju blisteru iepakojumus, viņš beigās sāka darīt to pašu
- Leģendārā aktrise Olga Dreģe rītu sāk ar kādu īpašu ”rituālu”, kuru reti kurš latvietis mēdz darīt











