Pagatavošana:
1. Ieslēdz cepeškrāsni, bet kamēr tā uzsilst, pagatavo smilšu mīklu. Sākumā atdali olu baltumu no dzeltenuma. Paņem 3 dzeltenumus, pus glāzi cukura un izkausētu sviestu. Visu kārtīgi samaisi un pievieno miltus. Mīklai jāsanāk diezgan blīvai. Ievieto to ledusskapī, bet tikmēr sagatavo banānus.
2. Sagriez banānus ripiņās, vari banāniem pievienot nedaudz vaniļas cukuru, lai iegūtu vēl izteiktāku aromātu.
3. Izklāj mīklu formas apakšā. Neaizmirsti iepriekš iesmērēt cepamo formu ar sviesti, lai mīkla nepieliptu.
4. Mīklai pa virsu saliec banānu šķēlītes, apsmērē tās ar krējumu. Svarīgi, lai krējums būtu diezgan trekns un noteikti ne skābs. Tu vari koriģēt krējuma garšu, pievienojot tam cukuru, vaniļu, kokosriekstu skaidiņas, pūdercukuru.
5. Atstāj pīrāgu cepeškrāsnī uz 20 minūtēm. Kamēr pīrāgs atrodas krāsnī, no atlikušajiem 3 olu baltumiem un pus glāzes cukura sakul gaisīgu krēmu. Lai viss sanāktu pareizi, olu baltumus nepieciešams kult aptuveni 10 minūtes.
Lasi arī: Super pīrāgs no kefīra, olām un zaļajiem sīpoliem, kurš paliks atmiņā vēl ilgi
6. Kad pīrāgs ir gandrīz gatavs, uzlej tam pa virsu sakulto olas baltumu. To var izdekorēt ar atlikušajiem banāniem, sukādēm vai mandeļu skaidiņām. Pēc tam ievieto pīrāgu atpakaļ cepeškrāsnī uz trīs minūtēm.
Tas arī viss, pīrāgs ir gatavs! Tas būs lielisks gan silts, gan atdzesēts! Izbaudi šo unikālo desertu!
Tevi noteikti interesēs
- Atvedu savu spāņu draugu uz mūsu ēdamzāli, un viņš pirmoreiz nogaršoja latviešu virtuvi – stāstu ko viņš teica
- Šie salāti ar bietēm ir daudz garšīgāki nekā tradicionālā mums visiem zināmā siļķe kažokā
- Kā pareizi sagatavot krizantēmas uz ziemu – tas jādara oktobrī: 6 padomi no slavenas dārznieces
- Rīgas lielveikala kasiere atklāja, kurus 12 produktus pati nepērk un arī neiesaki citiem
- Ķīnietis divus gadus dzīvo Latvijā un beidzot nolēma atklāt 9 mūsu ieradumus, kas viņu pārsteidz
- 17. oktobrī sāksies kaut kas tāds, kas nav noticis kopš 1878. gada: sinoptiķi ir pastāstījuši, no kā mums jāuzmanās