Es sajaucu dabīgas sastāvdaļas, lai iegūtu dezodorantu bez ķīmiskām vielām

Šodien dezodorantu un pretsviedru līdzekļu izvēle veikalos ir plaša. Taču ne visi dezodoranti ir efektīvi un veselībai droši, jo satur parabēnus un alumīnija sāļus. Par laimi, ir alternatīvas, jums tikai rūpīgi jāizlasa sastāvs uz iepakojuma. Turklāt dabisku dezodorantu bez kaitīgiem piemaisījumiem vari pagatavot pats un neuztraukties par produkta kvalitāti.

Dabīgs dezodorants

Dezodoranta galvenais uzdevums ir bloķēt nepatīkamo smaku padusēs un mazināt svīšanu.

Dermatologi neiesaka lietot pretsviedru līdzekļus pirms došanās uz sporta zāli, jo tie bloķē sviedru dziedzerus un neļauj organismam dabiski atdzist, kas noved pie ķermeņa pārkaršanas. Pirms treniņa ieteicams neko neklāt uz padusēm, bet, ja uztraucieties par nepatīkamu smaku, pirms treniņa nomazgājieties dušā un lietojiet dabisku dezodorantu.

Alunīts

Ekoveikalos bieži var atrast kristālu, ko sauc par alunītu, kas tiek izmantots kā dezodorants. Alunīts ir bez smaržas. Kristālam piemīt antibakteriāla un nomierinoša iedarbība, tas noņem nepatīkamas smakas un apsārtumu.

To var lietot kā dezodorantu cilvēki ar jutīgu ādu, alunīts neizraisa alerģisku reakciju, tāpēc to var lietot kā nomierinošu losjonu pēc skūšanās vai līdzekli pret odu kodumiem. Ar vienu kristālu pietiek gadam ikdienas lietošanai. Alunītu uzklāj uz tīras, mitras ādas tūlīt pēc dušas.

Mājās pagatavots dezodorants

Cepamā soda ir galvenā mājās gatavotā dezodoranta sastāvdaļa, lai atbrīvotos no padušu smakas. Tas novērš baktēriju attīstību un neitralizē nepatīkamās smakas. Dabīgā mājās gatavotā dezodoranta mitrinošā sastāvdaļa var būt kokosriekstu eļļa vai alvejas sula, kas mazina kairinājumu un mīkstina ādu. Patīkama aromāta piešķiršanai var izmantot ēteriskās eļļas. Un, lai dezodorants absorbētu mitrumu, tam var pievienot cieti vai balto mālu.

Dezodorants ar sodu

Sajauc 3 ēdamkarotes kokosriekstu eļļu, 2 ēdamkarotes sodas un 3 ēdamkarotes kukurūzas cieti nemetāliskā traukā. Pievienojiet maisījumam 10 pilienus tējas koka ēteriskās eļļas un 4 pilienus rozmarīna ēteriskās eļļas. Maisiet maisījumu līdz tiek iegūta gluda konsistence un ielejiet tukšā tīrā veidnē, kas palikusi no izlietota sausā dezodoranta, vai arī burciņā.

Lasi arī: Vai spāņu saimnieces gaspačo pievieno zemenes un vai tas ir tā vērts?

Novietojiet dezodorantu uz nakti ledusskapī, lai sastingst. No rīta dezodorants ir gatavs lietošanai. Produkts jāuzglabā vēsā vietā, vēlams ledusskapī, jo kokosriekstu eļļa augstākā temperatūrā ātri kūst.

Dezodorants ar bišu vasku

Bišu vasks ir arī labs antiseptisks līdzeklis. Dezodoranti uz bišu vaska bāzes nekūst. Sajauc 1,5 ēdamkaroti dabīgo bišu vasku ar 2 ēdamkarotēm kokosriekstu eļļas. Pievienojiet 15 pilienus rozmarīna ēteriskās eļļas, 25 pilienus lavandas eļļas un 3 pilienus rīcineļļas. Izkausējiet sastāvdaļas ūdens peldē un samaisiet. Pēc tam ielejiet produktu dezodoranta veidnē vai tukšā burkā. Liek dezodorantu ledusskapī uz 6-8 stundām.

Citrusaugļu dezodorants

3 citroniem un 3 apelsīniem noņem mizu un to sarīvē uz rupjās rīves vai smalki sakapā ar nazi. Uzvāra 1 litru ūdens un iemērc sasmalcināto mizu uz 30 minūtēm. Pievienojiet ūdenim 200 g jūras sāls. Visu samaisa un ielej tukšā losjona pudelē vai aerosola pudelē. Uzglabājiet dezodorantu ledusskapī līdz 2-3 nedēļām.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment