Esiet uzmanīgi! Lūk, kādēļ guļot nav ieteicams blakus turēt viedtālruni

Kā pareizi lietot mobilo telefonu?

1. Aizdegšanās iespēja

Kāda 13 gadus veca meitene no Kanzasas, ASV, pamodās nakts vidū no tā, ka viņas telefons, kas atradās zem spilvena, bija izdedzinājis spilvenā un matracī caurumu. Iemesls bija nepiemērota akumulatora izmantošana.

Arī viedtālruņu ražotāji aicina pircējus neturēt telfonus zem spilveniem, jo tas var uzkarsēt bateriju un paaugstināt aizdegšanās risku. Nepareiza viedtālruņa izmantošana var izraisīt pat ugunsgrēku.

Centieties savu mobilo telefonu neizmantot modinātāja vietā. Labāk iegādājieties ne pārāk dārgu pulksteni, kas paredzēts šādam nolūkam. Tāpat nav ieteicams mobilos telefonus turēt gultā vai tuvāk par vienu metru no savas gultas.

Lasi vēl: Izveido pats savu hologrammas attēlu ar viedtālruņa palīdzību

2. Mobilais telefons var kļūt par iemeslu traucētam miegam

Zinātnieki apgalvo, ka mobilajos telefonos esošās LED gaismiņas kavē organismam nepieciešamā hormona melatonīna ražošanu. Šis hormons atbild par mūsu diennakts ritmu, un jebkādas nobīdes no normas var to izbojāt. Pētījumos ir pierādījies, ka zilā viļņa garums sakrīt ar dienas gaismas radītajiem viļņiem. Tādēļ, ja pirms gulētiešanas pāris stundas ir pavadītas pie šada apgaismojuma, lietojot savus mobilos tālruņus vai datorus, organisms pieņem, ka tajā brīdī aiz loga vēl ir diena. Tāpēc, lai pasargātu savu veselību, ārsti un pētnieki iesaka vismaz divas stundas pirms gulētiešanas nelietot viedtālruņus vai datorus.

3. Mobilais telefons var kļūt par daudzu slimību izraisītāju

Pētījumi ir pierādījuši, ka mobilie telefoni var kļūt par dažādu jaunveidojumu iemesliem. Tādēļ, lai samazinātu to kaitīgo ietekmi uz mūsu veselību, ieteicams pēc iespējas mazāk turēt telefonu pie galvas: sarunas laikā lietojiet skaļruni, nerakstiet SMS un neturiet telefonu sev blakus, kad dodieties gulēt.

Avots: takprosto.cc

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Paņem savu Laimīgo Biļeti jau šodien: http://bit.ly/2en6QyG</cite>

    Vai spēj iztēloties dzīvi pēc 100 miljonu vinnesta? Dod sev iespēju pārvērst dzīvi sapnī!
    Īpašais Ziemassvētku piedāvājums no lotto brokera:
    biļetes 52 izlozēm, kuras notiks nākošo 13 nedēļu laikā. 2600 biļešu paketes cena šai izložu sērijai ar 50% atlaidi ir 274 eiro, tas nozīmē, ka katra biļete, kura spējīga tās īpašniekam ienest sākot no dažiem simtiem, vairākiem tūkstošiem līdz pat daudzmiljonu laimestam, maksā tikai 11 centus.
    Protama lieta, ka biļetes joprojām pieejamas pa vienai un mazākās paketēs. Starp citu – reģistrējoties caur šo saiti, vienu biļeti saņemsi pilnīgi bez maksas. Varbūt tieši tā izrādās tava laimīgā?
    Sena tautas gudrība māca – neatliec uz rītu, ko vari izdarīt jau šodien.

Leave a Comment