Gaidāms, ka jaunās valdības apstiprināšana tiks apstiprināta decembra vidū

Pēc 12. decembra, šodien LTV “Rīta panorāmā” prognozēja, ka nedēļas laikā Saeimā būs gaidāms balsojums par jaunās valdības apstiprināšanu.

Tās vadību būs nominējis “Jaunās vienotības” politiķis Krišjānis Kariņš, kurš pieteicis sevi premjera amatam. Kariņš sacīja, ka pašlaik notiekot “ļoti normāls” process, lai veidotu valdību, un partijas esot pārvarējušas dažus strīdus un pārpratumus. Šodien pamatā plānots beigt darbu pie valdības deklarācijas.

Politiķis atzina, ka partija nevarēja sasniegt pilnīgu vienprātību par visiem jautājumiem, piemēram, par nodokļiem, un šīs diskusijas turpināsies arī pēc valdības izveides.

Pašlaik partijas vienojušās tikai par dažiem principiem, tādiem kā neizdarīt strauju nodokļu mainīšanu šogad un veikt izmaiņas tikai vienu reizi Saeimas sasaukuma laikā, pēc rūpīgas diskusijas starp partijām un iesaistītajām pusēm. Kariņš atzina, ka ar 54 balsīm parlamentā jaunajai koalīcijai ir problēmas nodrošināt vairākumu visās komisijās.

Pēc tam, kad būs noticis Saeimas sastāva maiņa un daļa deputātu kļūs par ministriem, būs jānomaina arī deputātu sastāvs komisijās, un koalīcija izvērtēs, kurās no tām nepieciešams nodrošināt vairākumu.

Kariņš uzskata, ka Juridiskajā komisijā koalīcijas pārstāvniecībai jābūt nomainītai un jānodrošina vairākums. Kā ziņots, partijas “Jaunā vienotība”, “Apvienotais saraksts” un Nacionālā apvienība ir vienojušās par koalīcijas izveidi, un šobrīd tās strādā pie valdības darāmo darbu saraksta.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment