Gaļas rulete itāļu gaumē: ar apelsīnu miziņu, kraukšķīga un vienu noslēpumu

Lūk šī ir Īsta itāļu gaļa… Vai nācies kādreiz tādu pamēģināt?  Daudzi uzskata, ka tādu prot pagatavot tikai Itālijā, tomēr ja ievērosiet šo recepti, jums viss izdosies…

Sākumā gan mazliet informācijas par cūkgaļu , kas ir šī ēdiena pamatā. Cūkgaļai mūsdienās izveidojusies nepamatoti slikta reputācija.

Cūkgaļa, salīdzinot ar  liellopu gaļu, ir blīvāka un mīkstāka gaļa, kas bieži tiek izmantota kā sastāvdaļa dažādiem ēdieniem visā pasaulē. Cūkgaļai ir raksturīgs bagātīgs tauku saturs, kas var dot īpašu garšu un mīkstumu ēdienam. Tāpat kā liellopu gaļai, arī cūkgaļai ir daudz dažādu gabalu, no kuriem katrs piemērots dažādiem ēdieniem. Piemēram, karējās gabali, šķiņķis vai ribiņas.

Cūkgaļa ir bagāta ar hronisko slimību profilaksiem, kā arī lielāko daļu vitamīnu un minerālvielu. Piemēram, cūkgaļā ir liels daudzums olbaltumvielu, dzelzs, cinka un B vitamīnu. Tomēr, tā kā cūkgaļa ir arī salīdzinoši kalorietilpīgs produktu, tā var arī būt grūtības tiem, kuri cenšas uzturēt veselīgu uzturu un zaudēt savu lieko svaru. Lai saglabātu kalorijas režīmu, iesakām cūkgaļu lietot mēreni un kombinējot ar citiem veselīgiem ēdieniem.

Neskatoties uz to, ka šī recepte nav viegla, esam pārliecināti, ka Jūs tiksiet ar uzdevumu galā tikpat labi kā profesionāļi.

Aromātiska, apetelīga, ar kraukšķīgu garoziņu, dažādām garšvielām un apelsīnu miziņu – šī gaļa ir ārkārtīgi garda delikatese.

Sastāvdaļas

Cūkas lāpstiņa 1-1,5kg;

Olīveļļa pēc garšas;

Sāls pēc garšas;

Melnie pipari pēc garšas;

Salvija 2 ēdamkarotes;

Rozmarīns 2 ēdamkarotes;

Apelsīnu miza 3 ēdamkarotes;

Ķiploks 6 daiviņas;

Ķimenes 2 ēdamkarotes.

 

 

Pagatavošana

1.Ņemiet cūkas lāpstiņu un nomazgājiet zem tekoša ūdens. Izdariet dziļu griezienu gaļas viducī tā lai viens sāns paliek vesels.

 

2. Tad gaļu grieziet paralēli galdam, lai veidotos garš gabals

3. Vietās, kur gaļa ir biezāka izdariet slīpus iegriezumus, lai gaļa labāk iemarinētos.

 

4. Iesmērējiet gaļas virspusi ar olīveļļu un iesāliet.

5. Tad apkaisiet ar pipariem, ķimenēm, sasmalciniet rozmarīnu un salviju, ķiplokus un sarīvē apelsīnu mizu. Visu liek uz gaļas.

6. Tad gaļu akurāti sarullē.

 

7. Gatavo ruleti ierīvē ar sāli un atlikušajām garšvielām.

8. Aptin gaļu ar kaprona diegu un liek ledusskapī uz 3 – 4 stundām. Ideālajā variantā atstāj uz nakti.

9. Cepeškrāsni izregulē uz 230 grādiem. Cepamtrauku ieziež ar olīveļļu. Lieciet krāsnī uz 20 minūtēm. Pēc tam regulējiet cepeškrāsni uz 120 grādiem un cepiet vēl stundu.

 

10. Izņemiet cepeti no krāsns un uz 10 minūtēm apklājiet ar foliju. Gatavs!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment