
Gaidot Ziemassvētkus mums ģimenēs ir dažādas tradīcijas. Piemēram, mūsu ģimenē jau aicinot svētku gaidīšanas prieku mājās, mēs mēdzam gatavot šos cepumiņus.
Mēs tos saucam par Ziemassvētku cepumiem, taču tās nav tradicionālās piparkūkas. Parasti šos cepumus gatavo mana māsa, jo viņai no visas mūsu lielās ģimenes tie izdodas patiešām visgardāk.
Turklāt, lai jūs tos pagatavotu, jums nav jāsēž pie plīts stundām ilgi – cepumu sagatavošanas darbi ir vienkārši, un visa gatavošana kopumā aizņem tikai 25 minūtes. Lai jums viss izdotos, sarakstīsim visu soli pa solim, kā visu darīt.
1. Pirmo gatavojam mīklu. Bļodā ieliekam atkausētu (mīkstu) sviestu, tad tam pievienojam cukuru un vaniļas cukuru – ar silikona lāpstiņu vai karoti visu kārtīgi izmaisām, tā, lai masa būtu viendabīga.

2. Tad mīklai pievienojam vienu olu un kanēli – atkal visu kārtīgi samaisām. Pēc tam caur sietiņu iesijājam šajā masā miltus, pievienojam cepamo pulveri un kārtīgi visu maisa un mīca. Beigu beigās, mīklai jābūt kā vieglai, mazliet ķepīgai, bet viendabīgai masai.
3. Tad uz tīra galda uzkaisa mazliet miltus un ņem ārā mīklu no bļodas. Un sāk to rullēt – rullē tā, lai veidotos plāna, viendabīga mīklas kārtiņa. Tad, kad mīkla izrullēta, ņem cepumu vai piparkūku formiņas un izspiež cepumiņus.

4. Liek tos uz cepamās pannas un liek cepties iepriekš izkarsētā cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 180 grādiem pēc Celsija. Cep apmēram 10 līdz 15 minūtes.
Precīzas sastāvdaļas:
Sviests (mīksts) 200 grami
Cukurs 100 grami
Ola 1 gab.
Milti 350 grami
Cepamais pulveris 1 tējkarote
Kanēlis – pēc sajūtām
Vaniļa (dabīgā) vai vaniļas cukurs – pēc sajūtām

Šie cepumi ir ļoti garšīgi kopā ar tēju vai kā mūsu jaunākie ģimenes locekļi tos ēd – kopā ar kakao! Lai jums garšīgi cepumiņi!








