Sastāvdaļas:
5 citroni
500 ml degvīns
250 g cukurs
200 ml ūdens
Pagatavošanas metode:
Nomazgājiet citronus, noņemiet miziņu no 1 augļa ar kartupeļu mizošanas rīku vai ar rīvi.
No mīkstuma izspiež sulu, sajauc ar ūdeni, cukuru un liek uz plīts.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu un vāra maisījumu 5 minūtes, neaizmirstot maisīt un noņemt putas.
Lasi vēl: Jauna garša un ne tikai: kas notiek, ja dzer tēju ar sāli
No atlikušajiem augļiem noņem miziņu, nogriež balto miziņu un mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
Citronu mīkstumu pārnes uz iepriekš izmazgātu burku, pievieno degvīnu un pagatavoto sīrupu, cieši aizver vāku un labi sakrata.
Uzlējumu novieto ledusskapja plauktā un pēc 5 dienām pārtecina caur marli.
Tevi noteikti interesēs
- Banku pārstāvji aicina klientus būt uzmanīgiem un bankomātos izvairīties no šīs pogas nospiešanasby Sandra Vīgante
- Ļoti garšīgas un vienkāršas kartupeļu pankūkas bez rīvēšanas, miltiem un olāmby Jeļena Kuzmenko
- Vecumdienās tev nevajag draugus, bērnus, vīru vai sievu, bet gan šīs četras lietasby Sandra Vīgante