Sastāvdaļas:
5 citroni
500 ml degvīns
250 g cukurs
200 ml ūdens
Pagatavošanas metode:
Nomazgājiet citronus, noņemiet miziņu no 1 augļa ar kartupeļu mizošanas rīku vai ar rīvi.
No mīkstuma izspiež sulu, sajauc ar ūdeni, cukuru un liek uz plīts.
Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu un vāra maisījumu 5 minūtes, neaizmirstot maisīt un noņemt putas.
VIDEO:
Lasi vēl: Jauna garša un ne tikai: kas notiek, ja dzer tēju ar sāli
No atlikušajiem augļiem noņem miziņu, nogriež balto miziņu un mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.
Citronu mīkstumu pārnes uz iepriekš izmazgātu burku, pievieno degvīnu un pagatavoto sīrupu, cieši aizver vāku un labi sakrata.
Uzlējumu novieto ledusskapja plauktā un pēc 5 dienām pārtecina caur marli.
Tevi noteikti interesēs
- Taksists satika nomaļā vietā večiņu un tas ko viņa teica brauciena galamērķī viņam iespiedās uz ilgu laiku atmiņās
- Lai pavasarī dārzā būtu ziedu jūra, pieredzējuši dārznieki sēklas jau dobēs stāda jau decembrī: soli pa solim, kas jādara
- Nekad vēl nebiju ēdusi tik garšu pilnus siļķu salātus — reiz ciemos pagaršoju, un tagad šādi gatavoju uz katriem svētkiem
- Rihards atnesa mājās uz ielas atrastu kaķi: pēc dažām nedēļām sākās mīklaini notikumi
- Astrologs Andris Račs atklāj, ka 2026.gads Latvijai un tās tautai nebūs viegls, bet Baņķis uzsver, ka sāksies atmodas periods
- Mazbērni pie opīša Māra uz Koknesi sāka braukt regulāri: viņi tikai nenojauta, ko viņš jau sen ir izdarījis ar savu mantojumu









