Gards un ārstniecisks: citronu uzlējums

Sastāvdaļas:

5 citroni

500 ml degvīns

250 g cukurs

200 ml ūdens

Pagatavošanas metode:

Nomazgājiet citronus, noņemiet miziņu no 1 augļa ar kartupeļu mizošanas rīku vai ar rīvi.

No mīkstuma izspiež sulu, sajauc ar ūdeni, cukuru un liek uz plīts.

Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai, samazina karstumu un vāra maisījumu 5 minūtes, neaizmirstot maisīt un noņemt putas.

Lasi vēl: Jauna garša un ne tikai: kas notiek, ja dzer tēju ar sāli

No atlikušajiem augļiem noņem miziņu, nogriež balto miziņu un mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos.

Citronu mīkstumu pārnes uz iepriekš izmazgātu burku, pievieno degvīnu un pagatavoto sīrupu, cieši aizver vāku un labi sakrata.

Uzlējumu novieto ledusskapja plauktā un pēc 5 dienām pārtecina caur marli.

 

Leave a Comment