Gards un ārstniecisks: citronu uzlējums

Citronu uzlējums ne tikai derēs mājas ballītēm, bet palīdzēs tikt galā arī ar vairākām slimībām!

Šo uzlējumu nav grūti pagatavot. Tā lietošana katru dienu nelielās devās, var veikt saaukstēšanās, hipertensijas, varikozas vēnas, veģetovaskulāras distonijas u. c. slimību profilaksi.

Kas ir citronu uzlējums

Mājas apstākļos gatavots citronu uzlējums ir alkoholisks dzēriens, kam papildus brīnišķīgai garšai un citrusaugļu aromātam piemīt arī augstas ārstnieciskās īpašības. Dzēriena stiprums ir tieši atkarīgs no ūdens daudzuma, ar kuru tiek atšķaidīta spirta sastāvdaļa un cukurs. Produkts var būt ar zemu alkohola procentu (no 6 līdz 12% alkohola), vidēji stiprs – saldā balzama veidā (30-45%) vai rūgts (30-60%).

Profilaktiskos nolūkos citronu uzlējumu lieto nelielā daudzumā 3 reizes dienā ceturtdaļstundu pēc ēšanas. Tajā pašā laikā daudzus uzlējuma variantus var izmantot kā cienastu pie svētku galda.

Ņemiet vērā, ka uzlējuma dzeršana nav atļauta bērniem, grūtniecēm un sievietēm laktācijas periodā, cilvēkiem ar kuņģa un zarnu trakta slimībām, čūlu, gastrītu, kolītu un alerģiskām reakcijām pret šķidruma sastāvdaļām.

Kā pagatavot citronu uzlējumu

 

Lai uzzinātu, kā pagatavot citronu uzlējumu, ejiet uz nākamo lapu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment