Garšīga, viegla un gaisīga ābolmaizīte no manas omītes recepšu klades: vajadzīgas pavisam vienkāršas sastāvdaļas

Foto – Pixabay

Ja tev mājās ir daudz ābolu un ļoti gribas kaut ko garšīgu, bet “vieglu”, tad šī recepte ir tieši tas, kas tev vajadzīgs.

Gaisīga, aromātiska un ļoti garšīga ābolmaizīte, ko reiz man cepa mana krustmāte, bet tagad to cepu es pati. Šo recepti esmu ierakstījusi “ģimenes recepšu” grāmatā un tā ir viena no labākajām desertu receptēm.

Un katru reizi, kad to pagatavoju, nodomāju – neticami, bet tā ābolmaize garšo tieši tāpat kā toreiz – manā bērnībā. Un kas vēl nav mazsvarīgi – šajā ābolmaizītē ir ļoti maz kaloriju. Tā kā derēs arī tiem, kas grib uzturēt veselīgu formu.

Foto – Pixabay

Sastāvdaļas:

4-5 vidēja izmēra āboli (vari izmantot dažādas šķirnes, tad būs vēl garšīgāk)
2 olas
100 grami brūnā cukura (vai 80 grami parastais cukurs + 1 ēdamkarote medus)
120 grami pilngraudu vai parasti kviešu milti
1 tējkarotīte cepamais pulveris
1 tējkarote kanēļa
Šķipsniņa sāls
2 ēdamkarotes augu eļļas vai izkausēta sviesta
100 ml kefīra vai bezpiedevu jogurta
Nedaudz sasmalcinātu riekstu (ja vēlaties)

VIDEO:

Lasi vēl: Rudens Atvadu diena 28. oktobrī: kāpēc šajā dienā nedrīkst mazgāt veļu un citas lietas, kas var piesaistīt neveiksmes

Foto – Pixabay

Pagatavošana:

1. No sākuma uzkarsējiet cepeškrāsni līdz 180 grādu temperatūrai. Pa to laiku nomazgājiet, nomizojiet ābolus. Izņemiet serdes un sēkliņas, sagrieziet tos plānās šķēlītēs vai nelielos kubiņos.

2. Olas sakuliet kopā ar cukuru, līdz veidojas gaisīga masa. Tad šai masai pievienojiet eļļu vai izkausētu sviestu, kefīru (vai jogurtu) un vēlreiz visu kārtīgi sakuliet.

3. Atsevišķā traukā sajauciet miltus, cepamo pulveri, kanēli un šķipsniņu sāls. Tad to visu pieberiet klāt olu masai. Visu kārtīgi samaisiet. Rezultātā jūs iegūsiet diezgan gaisīgu, mīkstu masu.

4. Tad tajā iemaisiet ābolus un, ja vēlaties, arī sasmalcinātus riekstus. Ja cepsiet uz paplāts, ielieciet cepamo papīru un lejiet mīklu iekšā. Bet varat cept arī silikona cepamajā formā – kā vēlaties.

5. Cepiet no 30 līdz 45 minūtēm, kamēr virsiņa ir zeltaina. Pārbaudiet gatavību ar koka iesmiņu. Kad tas iznāk ārā “sauss”, plātsmaize ir gatava. Tad izņemiet maizīti no cepeškrāsns, ļaujiet tai pavisam nedaudz atdzist un pārberiet to ar kanēli.

Labu apetīti!