Burciņas nomazgā, tās nav jāsterilizē. Apakša liek nomizotus ķiploku un sagrieztus asos piparus. Tad liekam burciņās gurķus.
Uzlejam vārošu ūdeni, uzliekam vāciņus un atstājam. Kad burciņas atdzisušas, nolejam tajās esošo ūdeni. No 1 litra burciņas iegūsi aptuveni 400 ml šķidruma.
Lasi arī: Sieviete dzemdēja pirmo bērnu 58 gados. Ko viņa tagad saka par savu lēmumu?
Lasi arī: Tikai 1 vingrinājums, un tu iemigsi dažu minūšu laikā pat pēc pašas saspringtākās dienas
Gatavojam marinādi. Uz 3 litriem ūdens vajadzēs 3 ēdamkarotes sāls un 18 ēdamkarotes cukura. Pievienojam garšaugus un liekam vārīties.
Katrā litra burciņā, kur jau ir gurķi, ķiploki un asie pipari, ielejam tējkaroti 70% etiķi vai etiķa esenci. Un uzlejam marinādi. Aizveram burkas ar vākiem un atdzesējam,
Detalizētu šādu gurķu sagatavošanu skatiet tālāk esošajā videoklipā. Labu apetīti!
Arī interesanti: Latvijā dažos aveņu krūmos konstatē īpašu spēcīgu vīrusu; ēst vai tomēr nedrīkst?
Tevi noteikti interesēs
- No 22. aprīļa temperatūra strauji pazemināsies, tiek skaidrots vai sagaidīsim arī salnuby Sandra Ločmele
- Lieldienās jāceļas agri un jādedzina zaļa svece: spēcīgi senlatviešu rituāli, lai piesaistītu naudu, veiksmi un mīlestībuby Laura Blūma
- Zivs būs sausa, ja to gatavosiet šādi – galvenā kļūda cepšanas laikāby Anete Vītola