Sieviete dzemdēja pirmo bērnu 58 gados. Ko viņa tagad saka par savu lēmumu?

Lielākā daļa sieviešu agrāk vai vēlāk izlemj: “Es gribu kļūt par māti.” Vienkārši ne visām tas izdodas. Diemžēl ne vienmēr iestājas vēlamā grūtniecība. Tomēr mūsdienu medicīna ļauj dāmām, pat diezgan nobriedušā vecumā, dzemdēt bērnu. Tieši to izdarīja Karolīna Nesa, kura kļuva par māti 58 gadu vecumā. Vai viņa nožēlo savu lēmumu, uzzināsiet šajā rakstā.

Karolīna Nesa ir no Skotijas. Daudzus gadus viņa mēģināja palikt stāvoklī, taču tas nebija iespējams dabiski. Ār*ti paraustīja plecus un piedāvāja sievietei vienīgo iespējamo variantu, proti, IVF. Bet problēma ir tā, ka šai procedūrai ir arī savi ierobežojumi. Un Karolīna vienkārši nevarēja to veikt Apvienotajā Karalistē sava nobriedušā vecuma dēļ.

Pirms beidzot palika stāvoklī un piedzima bērniņš, Karolīna ilgus 30 gadus centās tikt pie bērniņa. Viņa bija precējusies, bet attiecības ar vīru neizdevās. 40 gadu vecumā Karolīna bija apņēmības pilna, lai sasniegtu savu mērķi.

Apvienotajā Karalistē viņai neizdevās to izdarīt ar IVF procedūru saistīto ierobežojumu dēļ. Tad sieviete devās uz Indiju, kur noteikumi ir nedaudz atšķirīgi. Tur Karolīna varēja izpētīt dažādu donoru datubāzi.

Neskatoties uz jau diezgan nobriedušu vecumu, sieviete pati iznēsāja bērnu. Protams, bija riski, kas saistīti gan ar grūtniecību, gan ar dzemdībām. Tomēr savas vēlmes dēļ kļūt par māti, Karolīna bija gatava uz visu.

Lasi arī: Sagriežu vidēja izmēra plūmes, kauliņa vietā ielieku valriekstu un gatavoju bulgāru “sauso ievārījumu” jeb sirdi sildošu desertu

Zēns piedzima 37. nedēļā plānota ķeizargrieziena rezultātā. Tagad Dževedam ir 5 gadi, bet viņš joprojām nejūt vecuma atšķirību ar mammu. Un viņa pati bieži tver garāmgājēju pētošos skatienus. Visi viņu uztver par zēna vecmāmiņu, bet ne par māti.

Ideāls vecums mātei

Protams, Karolīna jau domā par to, kas notiks ar dēlu, kad viņa būs prom. Kurš par viņu parūpēsies? Pirmkārt, sievietei ir jaunāka māsa, un viņa bez papildu jautājumiem ņems savā aprūpē savu māsasdēlu.

Otrkārt, Karolīnai ir labākā draudzene. Viņa ir 10 gadus jaunāka par viņu. Turklāt sieviete bija klāt dzemdībās un var teikt, ka viņa zēnam ir viens no tuvākajiem cilvēkiem.

Un, lai gan Karolīnai ir plāns B, viņa negrasās doties mūžībā. “Jaunā” māmiņa pārliecinoši paziņo, ka plāno dzīvot laimīgi līdz mūža galam. Viņa ir dzimusi simtgadnieku ģimenē, tāpēc viņai tikai jārūpējas par savu veselību un jāpiepilda dzīve ar jēgu. Viena no tām ir viņas mīļotais dēls Dževeds.

Vai ir ideāls vecums, kad kļūt par māti? Bez šaubām, no fizioloģijas viedokļa tā ir. Tomēr mēs dzīvojam laikā, kad sieviete var kļūt par māti burtiski jebkurā brīdī. Lai to izdarītu, ne vienmēr ir nepieciešams pašai palikt stāvoklī un dzemdēt bērnu. Kāds, piemēram, uzņemas atbildību par bērnu no bērnunama. Un tas ir brīnišķīgi!

Galvenais, lai sievietei būtu patiesa vēlme kļūt par mammu un visi nepieciešamie resursi, lai nodrošinātu bērnu ar visu nepieciešamo laimīgai dzīvei. Mūsdienās ir daudz piemēru, kad sievietes kļūst par mātēm pat visnobriedušākajā vecumā.

Kādas ir tavas domas par to, ka sieviete vēlu izvēlas kļūt par māti?

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment