Gatavo kā Gordons Remzijs: viegla lēcu salātu recepte no slavenā šefpavāra

Neziniet, ko gatavot un kā dažādot ēdienkarti? Tad pievērsiet uzmanību Gordona lēcu salātiem. Pateicoties ceptajai paprikai, ēdiens izrādās ļoti garšīgs, sātīgs un smaržīgs.

Sastāvdaļas:

  • Zaļās lēcas – 1 glāze
  • Sarkanā paprika – 3 gabali
  • Mazie cukini – 2 gabali
  • Kaltēti tomāti eļļā – 1 bundža
  • Liels nogatavojies avokado – 1 gabals
  • Loki – 1 ķekars
  • Baziliks – 5-6 zariņi
  • Olīveļļa – pēc izvēles
  • Citronu sula – mērcei
  • Sāls – pēc garšas;
  • Maltu piparu maisījums – pēc garšas

Pagatavošana:

Papriku nomazgā un nosusina. Izņem kātu un serdi, nomizo miziņu. Mīkstumu sagriež mazos kvadrātiņos.

Bļodā sajauc olīveļļu ar sāli un maltu piparu maisījumu. Ielieciet tur sagrieztos papriku un atstājiet dažas minūtes.

Lasi arī: Kā pagatavot pilnīgi dabīgu gaisa atsvaidzinātāju, kurš piepildīs māju ar vasaras aromātu

Tad papriku izklāj uz cepešpannas, kas pārklāta ar cepampapīru. Nosūtīt uz desmit minūtēm cepeškrāsnī, kas uzkarsēta līdz 220 grādiem.

Tikmēr vāra lēcas viegli sālītā ūdenī (tam jākļūst mīkstām, bet ne pilnīgi izvārītam). Tad tās ieber caurdurī un notecina. Liek salātu bļodā, pievieno apceptu papriku.

Nomazgājiet avokado un nosusiniet. Izņemiet kauliņu, bet mīkstumu sagriež nelielos kubiņos. Avokado pievienot citām sastāvdaļām.

Tomātus sagriež šķēlēs. Liek salātu bļodā.

Nomazgājiet lokus un bazilika lapas. Nosusiniet un sasmalciniet. Pievienot salātiem. Pievieno arī sāli un piparus pēc garšas.

Noslēgumā pievieno citronu sulu un olīveļļu. Visu kārtīgi sajauc.

Ļaujiet salātiem īsu brīdi pastāvēt un pasniedziet.

 

COMMENTS

Leave a Comment