Kā pagatavot pilnīgi dabīgu gaisa atsvaidzinātāju, kurš piepildīs māju ar vasaras aromātu

Lai gan laikapstākļu ziņā vēl nav tas siltākais laiks, galvenais, lai vēsajās ielās vismaz smaržo pēc vasaras. Pašdarināts atsvaidzinātāja aerosols palīdzēs ienest mājā īstu vasaras smaržu. Tas ne tikai palīdzēs atbrīvoties no nepatīkamām smakām, bet arī radīs patiesi saulainu noskaņu.

Gaisa atsvaidzinātājs ir neaizstājams priekšmets katrā mājā. Neuzskaitīsim visus iemeslus, kāpēc ir lietderīgi mājoklī (īpaši tā “sanitārajā” daļā) novietot gaisa atsvaidzinātāju. Tas var radīt mājīgu, relaksējošu atmosfēru. Pagatavojot gaisa atsvaidzinātāju pats, ir iespēja izvēlēties ne tikai sev tīkamākos aromātus, bet tie būs arī bez liekas “ķīmijas” un kaitējuma videi.

Lai pagatavotu smaržīgu un pilnīgi dabisku atsvaidzinātāju, jums būs nepieciešams:

  1. Destilēts ūdens;
  2. Svaigi ziedi un garšaugi;
  3. Lavandas eļļa;
  4. Plastmasas smidzināšanas pudele

Pirmais solis

Izvēlieties ziedu un zāļu “maisījumu” savai aromātiskajai kompozīcijai. Laba kombinācija būs sekojoša: ceriņu ziedi, rožu ziedlapiņas, kaltētas lavandas ziedkopas un rozmarīns. Lai gan, vadoties pēc garastāvokļa, var izvēlēties citu sastāvu.

Otrais solis

Izvēlētos augus viegli sagriež vai samīca rokās, lai tie sāk izdalīt sulu. Piepildiet ar tiem pudeli līdz 3/4.

Lasi arī: Kā ēdiena gatavošanā izmantot šķidrumu no zaļajiem zirnīšiem un pupiņām: 3 foršas idejas

Trešais solis

Pievienojiet 6-7 pilienus lavandas (vai cita zieda) eļļas.

Ceturtais solis

Ielejiet ūdeni (labāk izmantot piltuvi), aizveriet un labi sakratiet pudeli. Atstāj nostāvēties tumšā vietā vismaz dienu.

Jūsu pirmais mājās gatavotais atsvaidzinātājs ir gatavs lietošanai. Izsmidziniet to ap savu dzīvokli, īpašu uzmanību pievēršot aizkariem un polsterējumam, un drīz visa māja piepildīsies ar dabisku, neķīmisku pavasara/vasaras aromātu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment