Kartupeļu pankūkas, protams, daudzās ģimenēs ir iecienīts ēdiens, taču, vai zināt, kā kartupeļu pankūkas gatavo ukraiņu saimnieces? Tās ir tik lieliskas, ka vienreiz pagatavojot tās negribēsiet taisīt citādi.
Turklāt, kas ir vislabākais – lai pagatavotu šo ēdienu, jums būs nepieciešamas tikai 10 minūtes laika, turklāt arī produktu izmaksas nav lielas. Un izdosies garšīgi pabarot visu ģimeni. Labāk uzreiz pagatavojiet vairāk, jo visi prasīs vēl.
Pagatavošanas laiks: 10 minūtes
Sagatavošanas laiks: 2 minūtes
Porcijas: 6 līdz 8 porcijas
Receptes izcelsme: Ukraina
Sastāvdaļas pankūkām:
Kartupeļi – 1 kg
Sīpoli – 1 gab.
Olas – 1 gab.
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Sastāvdaļas pildījumam:
Vistas gaļas maltā gaļa – 300 grami
Sīpols – 1 gab.
Sāls – pēc garšas
Pipari – pēc garšas
Garšvielas – pēc izvēles
Augu eļļa
Pagatavošana:
1. Vispirms kartupeļus nomazgā un nomizo, pēc tam sarīvē uz smalkas rīves. Tad sarīvētos kartupeļus izspiež, lai tiktu vaļā no liekā šķidruma.
Lasi vēl: Šis produkts, kas atrodas jebkurā virtuvē, ir brīnišķīgs tomātu kopšanā: iesaka agronomi un pieredzējuši dārznieki
2. Nākamais solis – sasmalciniet divus sīpolus. Viens sīpols būs kartupeļu masai, bet otrs – pildījumam. Atcerieties, ka kartupeļiem sīpols jāpievieno bez sulas, bet maltajā gaļā, gluži pretēji, ar sulu, jo tas dod papildus sulīgumu.
3. Maltajai gaļai pievieno garšvielas, bet kartupeļiem – piparus, sāli un olu. Pēc tam sāk veidot pašas pankūkas. Nelielā kartupeļu daudzumā, ko saplacina ar plaukstu, ietin iekšā malto gaļu un atkal saplacina.
4. Kad pankūkas ir izveidotas, tās sāk cept uz uzkarsētas pannas, kurā ielieta eļļa (kas arī ir jau karsta). Cep no abām pusēm, līdz tās iegūst zeltainu garoziņu. Principā pankūkas no katras puses jācep vidēji 2 minūtes uz vidējas uguns ar vāku, jo tad nebūs bažu, ka pildījums ar gaļu ir izcepies. Savukārt, ja tomēr vēlaties, lai tās būtu arī kraukšķīgas, tad beigās vāku noņemiet un cepiet uz lielākas uguns.
Labu apetīti!