Grafoloģija – zinātne, kas pēta rokraksta un rakstura saikni. Ko tavs rokraksts vēsta par tevi?

1. Burtu izmērs

Ja raksti burtus lielus, tad tas var liecināt par to, ka esi ekstraverts cilvēks. Tev patīk iziet sabiedrībā un iesaistīties sarunās. Mazu burtu rakstīšana savukārt liecina par introvertumu. Koncentrēšanās spēja ir tava stiprā puse.

2. Burtu slīpums

Tie, kas burtus sagāž vairāk uz labo pusi, ir sentimentāli un impulsīvi cilvēki. Viņiem patīk izrādīt emocijas un lietām (piemēram, dāvanām) piešķirt jēgu. Tie, kas burtus raksta pilnīgi taisnus, ir izteikti loģiski un pragmatiski cilvēki. Viņi neļauj savām emocijām nomākt lēmumu pieņemšanas procesu. Savukārt tie, kas sagāž burtus uz kreiso pusi, ir diezgan noslēgti cilvēki un viņiem patīk nodoties pašanalīzei. Šiem cilvēkiem darbošanās ar lietām var šķist saistošāka par darbošanos ar cilvēkiem.

3. Spiediens uz papīra

Cilvēki, kas stipri spiež pildspalvu, kad raksta, ir emocionāli un empātiski. Šiem cilvēkiem piemīt ātra reakcija. Turpretī cilvēki, kuriem ir viegla roka, kad viņi raksta, ir bezrūpīgi. Šie cilvēki pēc rakstura ir ļoti elastīgi un pieņem dzīvi ar tās pozitīvajiem un negatīvajiem brīžiem ļoti viegli un par to nesatraucas.

4. Atstarpes starp burtiem

Cilvēkiem, kuri burtus raksta cieši kopā, ir grūti ievērot režīmu. Šie cilvēki bieži kavē, vai arī uzņemas padarīt par daudz. Šie cilvēki viegli var zaudēt laika izjūtu. Cilvēki, kas burtus raksta plaši, ar lielām atstarpēm, ir punktuāli un zina savas robežas. Šie cilvēki ir pieklājīgi un ieturēti.

Lasi vēl: Kā pēc rokraksta var noteikt cilvēka raksturu? Izpēti!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment