Gurķi dārzā jau sen nogatavojušies, laiks taisīt krājumus ziemai. Gardo gurķu salātu recepte

Vasaras konservēšanas sezona rit pilnā sparā! Vēlamies papildināt jūsu kolekciju ar vēl viena interesanta ēdiena recepti. Pagatavosim gurķu salātus ziemai, lai aukstajos ziemas vakaros varētu gozēties zem sildītāja, izbaudot smaržīgās uzkodas garšu.

Gurķu salāti ziemai

Gurķu salāti tiek pagatavoti ļoti vienkārši un ātri. Vienīgais, kas aizņem nedaudz vairāk laika, ir pašu gurķu sagriešana. Bet ticiet man, tas ir tā vērts! Iesakām uzreiz pagatavot vairākas gurķu burkas, jo, vienreiz nogaršojot, tās pazudīs ļoti ātri!

Sastāvdaļas:

  • 4 kg gurķu
  • 1 kg sīpolu
  • 3 ēdamkarotes sāls
  • 1 ēdamkarote etiķis
  • 1 ēdamkarote dārzeņu eļļa
  • Lauru lapas
  • Melnie piparu graudi

Pagatavošana:

Vispirms rūpīgi noskalojiet visus gurķus zem tekoša ūdens un nosusiniet ar papīra dvieļiem.

Pēc tam visus gurķus sagriež plānās ripiņās un sīpolus pusgredzenos. Pievienojiet dārzeņiem sāli, etiķi un augu eļļu. Ir ērti gatavot, izmantojot lielu katlu vai bļodu.

Dodiet gurķiem apmēram 1 stundu, lai tie “sadraudzētos” ar pārējām sastāvdaļām. Tīrās burkās liek pāris lauru lapas un melnos piparus. Pēc tam piepildiet tos ar iemarinētajiem gurķiem.

Lasi arī: Restorāna šefpavārs atbildēja, vai kotletes cept zem vāka, vai bez tā

Sterilizējiet ar gurķiem piepildītas burkas 25 minūtes. Pēc tam burciņām uzliekat vākus un pēc pilnīgas atdzišanas uzglabājiet tumšā, vēsā vietā.

No šī gurķu skaita iznāk piecas litra burciņas ar salātiem. Ja vēlaties pagatavot vairāk uzkodu ziemai, vienkārši palieliniet dārzeņu daudzumu.

Leave a Comment