Restorāna šefpavārs atbildēja, vai kotletes cept zem vāka, vai bez tā

Ļoti daudzi cilvēki mīl kotletes. Bet kā cept kotletes, lai tās būtu sulīgas un garšīgas? Šodien pastāstīsim par sulīgu kotlešu gatavošanas noslēpumiem!

Kā pareizi cept kotletes

Kotlešu izmēram, pannas kvalitātei un pareizai sastāvdaļu attiecībai ir nozīme. Kotletēm sulīgumam un maigumam pievieno maizīti ar pienu. Kādreiz kotletēs tika likts daudz maizes, ne tikai taupības nolūkos, bet arī tāpēc, lai ēdiens būtu viegli sagremojams. Sulīgumu kotletēm piešķir arī mazos gabaliņos sagrieztais sīpols. Lai kotletes cepot nesadalītos, tās jāveido ar mitrām rokām.

Cepšanas laikā starp kotletēm jābūt brīvai vietai, pretējā gadījumā tās salips kopā. Ja kotletes cepsiet zem slēgta vāka, tās neiegūs zeltainu garoziņu. Tāpēc daudzi pavāri apvieno kotlešu cepšanas procesu pannā bez vāka un beigās pārklāj ar vāku un pievieno nedaudz ūdens.

Lasi arī: Uz tavas palodzes ir īsts ārsts! Kā izārstēt iesnas ar kalanhoe palīdzību

Kotletes sautē zem vāka aptuveni 5 minūtes. Pēc šī laika kotletes ir gatavas. Tām ir zeltaina sulīga garoza un mīksta tekstūra. Vēl viens veids, kā padarīt kotletes garšīgas un sulīgas, ir pagatavot tās cepeškrāsnī. Šajā gadījumā kotletes apcep no abām pusēm pannā bez vāka un nosūta uz cepeškrāsni uz vēl 10 minūtēm.

Sagatavoto kotlešu biezums nedrīkst būt lielāks par 3 cm, pretējā gadījumā kotletes vienkārši neizcepsies. Un, lai pārbaudītu, vai kotlete ir gatava, to vajag caurdurt ar dakšiņu vai iegriezt ar nazi vidū. Ja no tās izplūst dzidra sula, tad kotlete ir gatava.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment