Herpes: kā saprast vai vīruss ir tavās asinīs un kā no tā izvairīties

1. Izpēti pamatus

Ir divu veidu herpes vīrusu: HSV-1 un HSV-2. Pirmais dēvē par lūpu formu, simptomi veidojas uz tavām lūpām. Tie ir neglīti un nepatīkami, bet ātri pāriet. Šis herpes vīruss uz lūpām tiek nodots citam cilvēkam skūpstoties vai izmantojot vienu lūpu balzāmu. Kā arī tiek nodots tālāk orālā seksa laikā. Tas nozīmē ka herpes pumpa var pāriet uz ģenitālijām HSV – 2 ir tieši saistīts ar ģenitāliju formām. Tas tiek pārnest mīlēšanās laikā. Uz pasaules ar šo vīrusu ir inficējušies aptuveni 200 miljoni cilvēku, bet 85 % cilvēku  simptomi neparādās. Simptomi ir tādi – pumpiņas, nieze un nieze cirkšņos, uz muguras un augšstilbiem, sāpes urinējot, simptomi līdzīgi gripai.

2. Nodod analīzes

Kā uzzināt vai tev ir herpes vīruss, aizej pie ārsta un nodod asinis. Ja tev nav simptomu asinīs nekas neparādīsies, tāpēc šajā gadījumā dodies pie ārsta ja jūti, ka tev ir radušies simptomi. Piemēram, nodarbojoties ar seksu tavam partnerim parādījušies simptomi, tad tev noteikti arī būs jāapmeklē ārsts. Iespējams tu saņemsi vakcīnu.

3. Profilaktika

Ir tev herpes vai nav, prezervatīvs jāizmanto vienmēr. Izvairies no skūpstīšanās, ja redzi ka kādam ir pumpas uz lūpām. Visbīstamākais brīdis ir tad, kad pumpas uz lūpām ir vaļīgas un asiņo.

4. Izvairies no simptomiem

Ja parādās simptomi dodies pie ārstiem. Pirmie simptomi ir visspēcīgākie, ja ar tiem tiksi galā, tad tie arī ātri spēs sadzīt, galvenais seko līdzi ārsta norādēm un ievēro tās.

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment