Iebrukums Vairāk Saules restorānos raisa bažas par policijas rīcības samērīgumu

Uzņēmums Vairāk Saules ir pārliecināts, ka notikušais kriminālpolicijas iebrukums uzņēmuma restorānos un ražotnē ir neadekvāta un nepamatota varas demonstrēšana. Tas ir uzbrukums uzņēmumam, kurš sadarbojas ar Valsts ieņēmumu dienestu, lai mazinātu ēnu ekonomiku restorānu nozarē. Tas ir tiešs uzbrukums uzņēmuma reputācijai – restorānu klientiem un darbiniekiem ir radītas traumējošas emocijas, savukārt uzņēmumam apmēram 25 000 eiro lieli zaudējumi dienā.

“Mēs esam 100% pārliecināti, ka mums nav, ko slēpt, jo mēs nekad neesam grozījuši un negrozīsim kases aparātus. Vēl vairāk, mēs esam viens no pirmajiem uzņēmumiem, kas ieviesa jauno kases aparātu sistēmu. Vēl nesen VID veica pārbaudes uzņēmumā un atzina, ka Vairāk Saules ir viens no retajiem uzņēmumiem, kas negroza kases aparātus. Mēs aktīvi darbojamies VID un Latvijas Restorānu biedrības izveidotajā darba grupā, kas strādā pie nozares sakārtošanas. Šobrīd mūs uztrauc uzņēmuma reputācijai nodarītais kaitējums un radītie zaudējumi apturētās darbības dēļ,” atzīst Endijs Bērziņš, Vairāk Saules līdzīpašnieks.

No policijas puses nav notikusi nekāda normāla komunikācija ar uzņēmuma pārstāvjiem, kas ļautu novērst šādu situāciju un pilnīgu uzņēmuma saimnieciskās darbības apturēšanu. Tā vietā, gluži kā 90. gadu kriminālo grupējumu vardarbīgajās tradīcijās, visos uzņēmuma restorānos un ražotnē darbinieki tika pielikti pie sienas, paziņojot, ka tiks veikta kratīšana. Ir konfiscēti visi datori, telefoni, darbs ir paralizēts, ražošana apstādināta, bet policija nevar paskaidrot, cik ilgi pārbaudes vēl turpināsies.

“Vakardienas iebrukums restorānos Vairāk Saules rada bažas par šādu nesamērīgu rīcību no kriminālpolicijas puses. Mums nav skaidrs, kāpēc šāds paraugšovs bija vajadzīgs. Mūsu klienti tika izdzīti no restorāniem, mūsu darbinieki tika nostādīti pie sienas. Kriminālpolicijas rīcība pret cilvēkiem bija pazemojoša un aizskaroša. Mūsu uzņēmumā vasaras sezonā ir nodarbināti daudzi studenti, kuriem tā ir pirmā darba pieredze. Kādu iespaidu tas atstās uz šiem jauniešiem?” sašutumu pauž Vairāk Saules viens no līdzīpašniekiem Mārtiņš Kalniņš.

Uzņēmums 2017. gadā strādāja ar 4,7 miljonu eiro apgrozījumu. Nodokļos Vairāk Saules nomaksāja 791 000 eiro. Šogad uzņēmums ir paplašinājies un atvēris vēl divus restorānus t/c Damme un t/c Mols, kopā uzņēmumam ir seši restorāni un ražošanas cehs. Uzņēmums strauji aug, esam pieņēmuši darbā jaunus darbiniekus: ja 2017. gadā pie mums strādāja 170 darbinieki, tad šogad nodarbinām jau gandrīz 250 darbiniekus. Šogad nodokļos bija plānots nomaksāt jau virs 1 miljona eiro.

#EsAtbalstuSaules

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment