Ieskats psihosomatikā: Mugura ir tā, kurā noglabājam visu, uz ko nav vēlēšanās skatīties

 

Muguras vidusdaļa

Šajā nelielajā muguras daļā diezgan bieži notiek līdzsvara traucējumi. Tā atspoguļo periodu, kurā notiek pirmās augļa kustības, tas ir, augļa attīstības laiku, kad norisinās pārmaiņas apziņā no sevis apzināšanās uz tā apzināšanos, kas nav “Es”. Citiem vārdiem sakot, tas līdzinās šūpolēm, kurās līdzsvarojas mūsu būtības iekšējie, personīgie aspekti ar ārējiem, sociālajiem. Kad šī joma ir atvērta un darbojas, mēs varam brīvi izteikt savas iekšējās sajūtas un piešķirt savai pasaulei dziļumu un nozīmi. Kad tā ir noslēgta vai bloķēta, tas liecina par šķēršļiem, par enerģijas, kurai vajadzētu plūst brīvi, aizturi vai par bailēm no pašizpausmes. Tā var būt nevēlēšanās atbrīvot enerģiju uz āru, jo mēs jūtamies drošībā, kad tā paslēpta iekšpusē.

Tā kā kustība uz leju ir daļa no nobriešanas procesa, te atrodas dabisks bloķēšanas punkts, enerģijas aizturēšanas punkts, kas atspoguļo mūsu iekšējo pretestību novecošanai, atbildības vai savas mirstības noliegums. Šeit mums jāpāriet no sava “Es” uz savstarpējām attiecībām, kas nozīmē, ka mums jāiemācās risināt jautājumus, kuri raksturīgi nobriedušam vecumam.

Tā ir arī trešās čakras daļa, kas saistīta ar varu, gribu un sevis izteikšanu. Disharmonija šajā mugurkaula vai muguras daļā var liecināt par ar varu saistītām spēlēm vai konfliktiem, kuri bieži tiek aktivizēti sevis vai savas vietas meklēšanas pasaulē procesos. Mūsu garīgā enerģija dabiski tiecas uz augšu, bet mūsu Ego dara visu, lai to apturētu! Varas kārdinājumi un slēptās perspektīvas ir ārkārtīgi pievilcīgas; reiz tos iepazinušam ir grūti pateikt “nē”. Tajā pašā laikā šī enerģija ir cieši saistīta ar izvirtību un meliem. Mūsu garīgā ceļa mērķis ir kļūt pārākam par šiem kārdinājumiem.

Muguras lejasdaļa

Šis apgabals sniedzas no saules pinuma projekcijas līdz astes kaulam un pārstāv galīgo nobriešanu pirms dzimšanas. Pētot muguras lejasdaļas sāpju gadījumus izrādījās, ka tie bieži parādās situācijās, kuras atgādina, ka novecojam: 60 vai 70 gadu jubilejās, kāzu gadadienās, bērnu izlaidumos, kad bērni izvācas no mājām, aizejot pensijā.

Kaut arī par muguras sāpju iemesliem parasti uzskata pārpūlēšanos dārza darbos, smagumu celšanu, vairāk ticams, ka problēmas mugurā jau ir, tikai paaugstinātā slodze paātrina to izpausmes. Šī problēma neizbēgami saistīta ar pieaugšanu un pretestību novecošanai sociālo attiecību kontekstā. Rietumos īpaši izpaužas vēlme dzīvot ilgi un palikt jaunam un enerģiskam tik ilgi, cik vien iespējams.

Lasi arī: Labāk uzmanies! Šie desmit vārdi aizbaida veiksmi un piesaista problēmas

Avots: econet.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment