IESKATIES! Īsta džentlmeņa ceļvedis

1. Godīgums 

Godīgums – kā bez tā var iztikt? Būt godīgam – tas nozīmē – atzīt savas kļūdas un par tām arī atbildēt. Analizēt viņas un nepieļaut tās turpmāk. 

Būt godīgam pret cilvēkiem – nemelot, neizmantot viņus “netīrās” spēlītēs. Būt godīgam pret mīļoto – pieņemt viņu tādu, kāda viņa ir, mīlēt un slavēt viņu, kā arī palīdzēt viņai. 

2. Mērķtiecība 

Tas ir pamats īsta vīrieša dzīvei. Šī īpašība pēc nozīmes ir tikpat svarīga kā godīgums. 

Dzīvē ir skaidri mērķi, prioritātes. Iet pa ceļu, kas novedīs pie mērķu sasniegšanas. Bagātināt savu un apkārtējo cilvēku dzīves ar savām spējām (mērķu galu rezultātiem). 

Mainīt jau sasniegtos mērķus pret jauniem, vairāk interesantākiem – spēt izvairīties no šķēršļiem, izrādīt elastību, attīstīt sevi un pilnveidoties, nodot savas zināšanas un pieredzi citiem. 

3. Būt pašpārliecinātam, bet ne stūrgalvīgam 

Tas nozīmē pastāvēt par savu viedokli, savu darbu, būt spējīgam saniknotu cilvēku nomierināt ar maigiem paņēmieniem. Būt konsekventam pret saviem lēmumiem un nemainīt tos haotiski un neapdomāti. 

4. Būt izlēmīgam

Tā ir spēja laicīgi novērtēt situāciju un ātri pieņemt pareizu lēmumu. Dzīvē izkļūt no grūtām situācijām un nekrist panikā. Tā ir pastāvīga kustība savu mērķu īstenošanai. Tā ir spēja izdarīt pareizu izvēli. 

5. Būt komunikablam

Spēja sarunāties ar ļaudīm, būt par “savējo” svešo cilvēku un savu draugu lokā, tā ir māka piesaistīt sev cilvēkus, pamainīt viņu viedokļus, pārliecināt viņus – būt par sava veida “epicentru”, kurš pievelk apkārtējos. 

6. Gribasspēks 

Šī īpašība ir ļoti nepieciešama, lai kļūtu par īstu vīrieti. Tam, kam piemīt gribasspēks – spēj sasniegt savus mērķus, spēj izmainīt sevi un padarīt pasauli labāku. Tas nozīmē pastāvīgi pilnveidoties. 

7. Būt sevis mīļošam 

Tā nav patmīlība. Tas nozīmē – mīlēt un trenēt savu ķermeni, savest sevi kārtībā. Būt rūpīgam, ēst pareizu pārtiku un atturēties no sliktiem ieradumiem. 

8. Labsirdība 

Būt labsirdīgam – tas ir labi. Atsaucība, būt gatavam palīdzēt – lieliska īpašība. Būt mīļam pret bērniem, pret mīļoto cilvēku. Izrādīt mīlestību un rūpēties par citiem. 

Avots: for-real-man.com 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment