#1 ķiploki
Ķiplokos esošajās sastāvdaļām ir daudz ārstniecisku īpašību. Ķiploku lietošana uzturā samazina augstu holesterīna līmeni un mazina augstu asinsspiedienu, kā arī novērs galveno cēloni sirds slimībām – aterosklerozi. Ēdot neapstrādātus ķiplokus, organisms no tiem saņem daudz labuma.
#2 Kanēlis
Ražots Šrilankā, Ceilonas kanēlis ir plaši novērtēts visā pasaulē un izmantots medikamentos. Šī garšviela samazina holesterīna daudzumu un cukura daudzumu asinīs, cīnās ar infekcijām un iekaisumiem organismā, kā arī uzlabo gremošanas sistēmas darbību.
#3 Medus
Viena no top un superīgākajām lietām, ko lietot uzturā, visā pasaule ir medus. Neapstrādāts medus organismā saglabā sārmainību, kas ir ļoti svarīgi. Šis zeltainais brīnums arī labi kalpo kā noliktava antioksidantiem.
#4 Tumšā šokolāde
Tumšā šokolāde, it īpaši tā, kuras sastāvā ir 70% vai pat vairāk kakao, var būt ļoti lietderīga veselībai, ja to lieto ar mēru. Tāpat kā medus arī tumšā šokolāde satur daudz antioksidantu, mazina asinsspiedienu un stresu un nāk par labu arī sirdij.
#5 Olīvu eļļa
Olīvu eļļa ir bagāta ar mono nepiesātinātam taukskābēm, kas arī samazina holesterīna līmeni, kontrolē cukura līmeni asinīs un mazina risku saslimt ar dažādām sirds slimībām. Ekstra Virgin olīvu eļļas esot vislabākās.
Tevi noteikti interesēs
- “Mēs tos pat pagaršot negribam”: kādus ķīniešu produktus mūsu veikalos paši ķīnieši neēd
- Sēņu krēmzupa “no restorāna”: recepte no mana drauga, kas ir šefpavārs
- “Gmail” nāk klajā ar satraucošām ziņām – nozagtas miljoniem paroles: padoms, kā pārbaudīt, vai tava parole ir drošībā
- ”Kāpēc jums virtuvē ir muzejs?” Mans franču draugs samulsa par lietām, kas Latvijā ir gandrīz katrā mājā
- Ko par sievietes raksturu var pastāstīt vārda pirmais burts
- Kāpēc patiesībā 31. oktobra vakarā noteikti jādedzina sveces: senlatviešu rituāls, kas piesaista veiksmi un sniedz aizsardzību











