#1 ķiploki
Ķiplokos esošajās sastāvdaļām ir daudz ārstniecisku īpašību. Ķiploku lietošana uzturā samazina augstu holesterīna līmeni un mazina augstu asinsspiedienu, kā arī novērs galveno cēloni sirds slimībām – aterosklerozi. Ēdot neapstrādātus ķiplokus, organisms no tiem saņem daudz labuma.
#2 Kanēlis
Ražots Šrilankā, Ceilonas kanēlis ir plaši novērtēts visā pasaulē un izmantots medikamentos. Šī garšviela samazina holesterīna daudzumu un cukura daudzumu asinīs, cīnās ar infekcijām un iekaisumiem organismā, kā arī uzlabo gremošanas sistēmas darbību.
#3 Medus
Viena no top un superīgākajām lietām, ko lietot uzturā, visā pasaule ir medus. Neapstrādāts medus organismā saglabā sārmainību, kas ir ļoti svarīgi. Šis zeltainais brīnums arī labi kalpo kā noliktava antioksidantiem.
#4 Tumšā šokolāde
Tumšā šokolāde, it īpaši tā, kuras sastāvā ir 70% vai pat vairāk kakao, var būt ļoti lietderīga veselībai, ja to lieto ar mēru. Tāpat kā medus arī tumšā šokolāde satur daudz antioksidantu, mazina asinsspiedienu un stresu un nāk par labu arī sirdij.
#5 Olīvu eļļa
Olīvu eļļa ir bagāta ar mono nepiesātinātam taukskābēm, kas arī samazina holesterīna līmeni, kontrolē cukura līmeni asinīs un mazina risku saslimt ar dažādām sirds slimībām. Ekstra Virgin olīvu eļļas esot vislabākās.