115 gadus vecs vīrs atklāj savu noslēpumu, kas jāēd, lai dzīvotu garu mūžu

#1  ķiploki

garlic

 

Ķiplokos esošajās sastāvdaļām ir daudz ārstniecisku īpašību. Ķiploku lietošana uzturā samazina augstu holesterīna līmeni un mazina augstu asinsspiedienu, kā arī novērs galveno cēloni sirds slimībām – aterosklerozi. Ēdot neapstrādātus ķiplokus, organisms no tiem saņem daudz labuma.

 

#2 Kanēlis

cinamon

 

Ražots Šrilankā, Ceilonas kanēlis ir plaši novērtēts visā pasaulē un izmantots medikamentos.  Šī garšviela samazina holesterīna daudzumu un cukura daudzumu asinīs, cīnās ar infekcijām un iekaisumiem organismā, kā arī uzlabo gremošanas sistēmas darbību.

 

#3 Medus

honey

Viena no top un superīgākajām lietām, ko lietot uzturā,  visā pasaule ir medus. Neapstrādāts medus organismā saglabā sārmainību, kas ir ļoti svarīgi. Šis zeltainais brīnums arī labi kalpo kā noliktava antioksidantiem.

 

#4 Tumšā šokolāde

dark chocolate

Tumšā šokolāde, it īpaši tā, kuras sastāvā ir 70% vai pat vairāk kakao, var būt ļoti lietderīga veselībai, ja to lieto ar mēru. Tāpat kā medus arī tumšā šokolāde satur daudz antioksidantu, mazina asinsspiedienu un stresu un nāk par labu arī sirdij.

 

#5 Olīvu eļļa

OLIVE-oil-for-hair-650x365

Olīvu eļļa ir bagāta ar mono nepiesātinātam taukskābēm, kas arī samazina holesterīna līmeni, kontrolē cukura līmeni asinīs un mazina risku saslimt ar dažādām sirds slimībām. Ekstra Virgin olīvu eļļas esot vislabākās.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment