Interesanti! 5 viltīgi produkti, kas neļāva jums zaudēt svaru

1. Rieksti un sēklas

Šie produkti parasti noved pie pieņemšanās svarā. Jo neliels daudzums satur daudz kaloriju. No vienas puses šie rieksti un sēklas ir noderīgi, jo satur daudz B grupas vitamīnus un minerālvielas. No otras puses 100 grami satur 60 g taukus, bet tā ir dienas norma pieaugušas cilvēkam. Izvēlies tādus riekstus un sēkliņas, kas nav ceptas eļļā, bet gan žāvētas.

2. Žāvēti augļi

Šie žāvētie augļi visiem šķiet noderīgi un veselīgi, kā arī satur daudz vitamīnus un minerālus. Toties šie augļi 100 grami satur no 50-60g cukuru – fruktozi. Fruktoze ne tikai pārvēršas par taukiem, bet var izraisīt paaugstinātu triglicerīda līmeni asinīs. Ja vēlies nomest svaru, tad dienā apēd svaigus augļus no 200-400g gramiem dienā. 

3. Olīveļļa 

Olīveļļa satur nepiesātinātus taukus, K un E vitamīnus, un nesatur holesterīnu. Majonēze ar mazu kaloriju daudzumu satur 20 g taukus tad olīveļļa tajā paša momentā satur 99 g taukus. Vislabāk salātiem vispār nepielikt klāt nekā, vislabākais – balzamiko etiķi vai citrona sulu. Bet ja nevari iztikt bez olīveļļas, tad lieto tikai 10 g – vienu tējkaroti olīveļļu dienā.

4. Garneles

Šajā produktā ir palielināts holesterīns 100 grami satur 220 mg. Tāpēc atsakies no jūras produktiem, ja tev ir paaugstināts holesterīna līmenis. Bet ja nav tad, lieto tikai vienu reizi nedēļā garneles vai kalmārus. 

5. Sojas mērce

Atkarībā no mērces un olīveļļas, tad sojas mērcē ir maz kaloriju, tikai 60 kalorijas uz 10 gramiem. Sojas mērce satur uz 100 gramiem 450% nātrija dienas normu, tādā veidā tavs asinsspiediens var palielināties. Piemēram, sāļi gurķi satur 85% no dienas normas, no 1000 mg pret 5000 mg sojas mērcē. Pat tās divas karotes, kuras mēs lietojam gatavojot ēdienus jau atrodas pāri robežām, kas pārsniedz visu. Lieto sojas mērci reti, nelieto lai pagatavotu salātus. Izvēlies vieglo sojas mērci (ar samazinātu sāls saturu).

Avots: www.mhealth.ru

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment