Interesanti! Kā glāzes forma ietekmē Tavus dzeršanas paradumus?

Bristoles Universitātes pētnieki, kuri interesējas un analizē vides ietekmi uz to, kā mēs patērējam alkoholu un kā tas ietekmē mūsu ēšanas paradumus, veica pētījumu, kā glāze, no kuras mēs patērējam alkoholu var ietekmēt mūsu dzeršanas tempu.

Pārmērīga alkohola lietošana ir liela sabiedrības problēma. Tāpēc ir būtiski saprast, ar kādām stratēģijām ir iespējams kontrolēt alkohola patērēto daudzumu un ātrumu.

Tika pētīti 160 dalībnieki, puse no tiem bija sievietes. Šiem cilvēkiem nav problēmu ar atkarību no alkohola, bet viņi ir “sociālie dzērāji”.  Dalībnieki tika sadalīti divās grupās, kur vienā no tām cilvēki dzēra alu no glāzēm, kurām bija tilpuma mērvienības un tās bija bez izliekuma, bet otra grupa dzēra no glāzēm, kuras bija ar izliekumu un bez tilpuma mērvienībām.

Cilvēki ar apzīmētajām, vienkāršajām glāzēm  izdzēra vienu glāzi alus aptuveni 10.3 minūtēs, bet cilvēki ar neapzīmētajām glāzēm ar izliekumu to izdarīja 9.1 minūtē.

Arī, pārbaudot šo hipotēzi dzīvē, apstiprinājās tas, ka cilvēki dzēra lēnāk un mazāk alus, ja viņi dzēra to no taisnām, vienkāršām glāzēm. “Ir ļoti viegli sasniegt to stadiju, kad cilvēks ir iedzēris “vienu par daudz”, tāpēc ir būtiski atklāt, kā dzeršanas tempu un daudzumu varētu ietekmēt, informējot arī pašus patērētājus,” stāsta pētījuma vadītāja.

Vienkāršā glāzes forma un tilpuma atzīmes uz glāzes var palīdzēt cilvēkiem, kuri patērē alkoholu labāk un precīzāk sekot līdzi, cik ātrā tempā tiek izdzerts alkohols un, cik daudz tas tiek patērēts, lai nesasniegtu “viena glāze par daudz” stadiju. ‘

Avots: bristol.ac.uk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment