Interesanti! Zinātnieki atklājuši, kāpēc suņi noliec galvu, kad tu ar viņiem sarunājies

Saskaņā ar pētnieku veiktu aptauju, tam varētu būt sakars ar suņu redzes lauku.

Suņi ir ārkārtīgi inteliģenti. Tiem piemīt smalka spēja saprast mūsu ķermeņa valodu un balss intonācijas, pat nelielas toņa izmaiņas asociējot ar dažādām ziņām, ko, viņuprāt, vēlamies tiem nodot. Vērojot mūsu ķermeņa valodu, viņi arī nepārtraukti “lasa” mūsu sejas, lai iegūtu informāciju par mūsu emocionālo stāvokli.

Saskaņā Stenliju Korenu, kurš veica pētījumu, suņi noliec galvas tāpēc, lai varētu labāk saredzēt mūsu sejas, jo, skatoties taisni, pašu purns neļauj viņiem labi saskatīt cilvēka sejas apakšdaļu. Taču cilvēka mute ir ļoti svarīgs objekts, lai suns varētu nolasīt cilvēka emocionālo stāvokli.

Ja tu pieliec dūri priekšā degunam, vari gūt priekšstatu par to, kā suņa purns ietekmē redzes lauku, un, kas notiek, paliecot galvu uz sānu.

Pētījumā atklājās, ka, pēc suņu saimnieku ziņojumiem, jo lielāks ir suņa purns, jo biežāk dzīvnieks noliec galvu sānis, kad ar to sarunājas. Pētnieki gan vēl nav pārliecināti, vai šī ir galējā atbilde (iespējams, tam ir vēl arī kāds sakars ar dzirdi vai vienkārši suņu apjukumu un neizpratni), bet tas noteikti ir īstais iemesls vismaz daļā gadījumu.

Avots: iflscience.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment