Ir atšifrēta slavenā “velna vēstule”, kuru pirms 300 gadiem uzrakstīja apsēsta mūķene

Vēstule, kas tika uzrakstīta ļoti īpatnējā šifrējumā un kuru uzrakstīja kāda apsēsta mūķene, beidzot tika atšifrēta – tas notika 300 gadus vēlāk pēc tā tapšanas.

Šajā vēstulē māsa Marija Krocifissa della Koncezione rakstīja, ka cilvēki ir izdomājuši Dievu un šī sistēma “nekam nederot”. Viņa bija pārliecināta, ka pār viņas roku valdīja velns, kas 1676. gadā viņā iemiesojās. Vēsturnieki stāsta, ka viņa klosterī pie altāra esot noģībusi un kliegusi, ka velns liekot viņai kalpot ļaunajam, nevis labajam. Vēstule tika atrasta klosterī Sicīlijā, kur mūķene esot dzīvojusi jau kopš 15 gadu vecuma.

Viņa stāstīja, ka reiz esot pamodusies un pamanījusi uz galda viņas rakstītu vēstuli, taču viņa nebija spējīga atcerēties, kad un kā viņa to būtu rakstījusi. Galu galā zinātniekiem no Katānijas izdevās atšifrēt vēstījumu. Viņi izmantoja īpašu programmatūru, kas darbojas ar izlūkošanas un pētīšanas darbiem, lai atšifrētu pat vissarežģītākos kodus. Programmā tika izmantota latīņu, sengrieķu un runu alfabēti, kā arī arābu valoda, lai varētu atpazīt šifrētās frāzes.

Lasi arī: Vēzis caur orālo seksu – arvien jaunāki upuri visā pasaulē un viņu ir arī arvien vairāk

Vēl nav pagūts atšifrēt visu vēstuli līdz galam, taču jau tagad saprotams, cik ļaunas domas tajā ir apslēptas. Mūķene sauc Dievu un velnu par “mirušām substancēm”, kas mūsu laikos tiek uzskatīts par briesmīgu ķecerību. Eksperti apgalvo, ka sieviete esot labi pārvaldījusi valodas un noteikti slimojusi ar šizofrēniju, kas lika viņai izdomāt dialogus ar pašu velnu.

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

  • <cite class="fn">Anonīms</cite>

    Kāda her pēc jāraksta “ATŠIFRĒTA”ka rakstīts ka līdz galam NAV atšifrēta?

Leave a Comment