Istabas augu iegāde ziemā: izvēles un transportēšanas noteikumi

Transportēšanas pamatnoteikumi

Pārbaudiet augsnes mitruma saturu podā. Ja tā ir sausa, augs pārdzīvos transportēšanu, nezaudējot ziedus, pumpurus vai augļus. Lapu augiem pārbaudiet saknes. Ja saknes izspraucas ārā no drenāžas, pēc atgriešanās mājās augs jāpārstāda lielākā podā.

Lai pēc iegādes augu droši nogādātu mājās, tas ir labi jāiepako. Vispirms ievietojiet ziedu polietilēna maisiņā. Cieši to sasieniet un aptiniet ar vairākām papīra kārtām. Pēc tam atkārtojiet darbības, tādējādi izveidojot siltumizolāciju un pasargājot augu no pārkaršanas.

Kad esat nonācis mājās, vēl dažas stundas iepakojumu nenoņemiet. Ļaujiet jaunajam mājas dārza iemītniekam pierast pie istabas temperatūras. Uz kādu laiku (7-10 dienas) novietojiet augļaugus un dekoratīvos augus siltā telpā ārpus tiešiem saules stariem. Periodiski samitriniet augsni un apsmidziniet lapas.

Pēc pilnīgas adaptācijas pārceliet augu uz pastāvīgu dzīvesvietu atkarībā no tā fizioloģiskajām īpašībām. Attiecībā uz ziedošajām sugām atrodiet tām gaišu un vēsu vietu, kur gaisa temperatūra ir 14-16 grādi. Šādos apstākļos tās ilgstoši priecēs jūs ar ziediem un brīnišķīgu smaržu.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment