Istabas augu iegāde ziemā: izvēles un transportēšanas noteikumi

Telpaugu iegāde ziemā var būt bīstama tiem pēkšņo temperatūras izmaiņu dēļ transportēšanas laikā. Bet daudzas puķes un kokus var izvēlēties un iegādāties, ja tiek ievēroti transportēšanas noteikumi.

Ziemā, kad visi vasaras zaļumi un rudens košās krāsas ir pazudušas, ir ļoti vēlams izrotāt savu mājokli vai pastāvīgo darba vietu ar istabas augiem. Daudzi amatieri puķu audzētāji neriskē iegādāties augus aukstajā sezonā, jo uzskata, ka tos nebūs iespējams atlasīt un transportēt, nezaudējot vitalitāti. Šis viedoklis ir kļūdains. Zinot dažus vienkāršus noteikumus, jūs varat viegli iegādāties veselīgus augus.

Kādus augus nevajadzētu pirkt ziemā

Siltumu mīlošas tropu puķes (pie mazākām temperatūras svārstībām tās iet bojā).

Ziedoši un augļaugi (šajā periodā sakņu sistēma ir ļoti vāja un var neizturēt pārvietošanu).

Telpā ir jānodrošina mitrums un temperatūra, kas tuvu tām, kurās augs atrodas audzētavā, ja tas nav iespējams, labāk iegādāties augu vasarā vai pavasarī, tas vieglāk pielāgojas.

Kam jāpievērš uzmanība, pērkot augu ziemā

Specializētajos veikalos istabas augu un koku izvēle vienmēr ir ļoti plaša. Atrodoties šādā vietā, nekautrējieties pārdevējam uzdot jautājumus par jums tīkamā auga izcelsmi, tā audzēšanas un kopšanas apstākļiem, kā arī pielāgošanās spēju krasām temperatūras izmaiņām. Steiga, izvēloties un transportējot telpaugus ziemā, var radīt ievērojamus bojājumus – pumpuru, lapu, ziedu vai augļu apdegumus.

Lasi vēl: Recepte salātiem ar ceptiem šampinjoniem: aizstās jebkuru rasolu

Lai augs ilgāk priecētu jūs ar ziediem, meklējiet tādu, kam ir daudz neatvērtu pumpuru. Pēc tam vizuāli pārbaudiet lapas – tām jābūt vienādā krāsā, bez acīmredzamiem defektiem vai slimību pazīmēm. Veseliem augiem ir lielākas izredzes ziemā pārcelties uz jaunu dzīvesvietu.

Turpinājumu lasiet nākamajā lapā!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment