Stromboli pica – nedzirdēti, vai ne? Patiesībā tā pati pica vien ir, tomēr daudziem patīk daudz labāk par “klasisko” picu, jo tās galvenā atšķirība ir formā – stromboli ir pica ruletes veidā.
Pildījums pēc jūsu izvēles, parasti tomēr klasiskajā veidā tas ir bagātīgs Mozarella siers un gaļa (dažādu veidu). Vai vēlaties tādu pagatavot pats? Jo “gatavā” variantā pie tādas picas tikt var tikai atsevišķās vietās Itālijā un tā tuvumā.
Sastāvdaļas:
Ūdens – 320 ml;
Cukurs – 1 ēdamkarote;
Sausais raugs – 2 tējkarotes;
Olīveļļa – 30 ml;
Sāls – 1 tējkarote;
Kviešu milti – 450 grami;
Mozarella siers – 450 grami;
Salami vai chorizo desiņa – 200 grami;
Šķiņķis – 250 grami;
Pētersīļi – pēc garšas;
Ķiploks – 2 daiviņas;
Sviests – 45 grami;
Olas – 1 gab;
Tomātu mērce picai – 200 grami.
Lai viss izdotos, vissvarīgākā ir pareiza pagatavošanas secība. Tāpēc lasiet to uzmanīgi un sekojiet soli pa solim:
1․ Sajauc siltu ūdeni ar cukuru un raugu. Atstāj uz 5 minūtēm. Pievieno olīveļļu kopā ar sāli un tad ieber miltus. Mīca mīklu ar rokām.
2․ Iesmērē bļodā eļļu. Ielieciet tajā mīklu un apgrieziet to, lai apziestu ar eļļu no visām pusēm. Pārklājiet bļodu ar drānu vai plēvi un atstājiet pusotru stundu gatavoties siltā vietā, kur nav caurvēja. Ieteikums – izmantojiet lielu bļodu, jo mīklai vajadzētu aptuveni divkāršot savu tilpumu.
Lasi vēl: Orģinālā uzkoda – hotdogu pica, kas būs iecienīta ne tikai bērnu, bet arī pieaugušo vidū
3․ Sagrieziet Mozarella sieru (var arī rīvēt uz rupjās rīves) un gaļu plānās šķēlītēs. Smalki sakapājiet pētersīļus. Ķiplokus izspiediet caur presi. Padoms – pildījumā varat kombinēt dažādu veidu desas, šķiņķi un citas piedevas.
4. Izkausējiet sviestu mikroviļņu krāsnī vai ūdens peldē. Nedaudz atdzesējiet un sajauciet ar ķiplokiem.
5. Ar putošanas dakšu vai parasto dakšiņu saputojiet olu ar 1 ēdamkaroti ūdens. Mīklu, kas ir nogatavojusies, sadaliet uz pusēm.
6․ Ņemiet vienu mīklas gabalu un izveltnējiet apmēram 25 × 40 cm lielu mīklas loksni. Darba virsmu, rokas un rullīti, strādājot ar mīklu, viegli apkaisiet ar miltiem.
7․ Apsmērējiet visu mīklas virsmu ar maisījumu, kurā ir eļļa un ķiploks. Virsū lieciet pusi no tomātu mērces. Izsmērējiet to vienmērīgi. Pēc tam apkaisiet ar mīklu ar pētersīļiem, klājiet iekšā pusi desas un siera. Atkārtojiet gaļas un siera kārtas.
8․ No pildījuma brīvās malas nosmērējiet ar olu. Satiniet pēc iespējas stingrākā rullītī. Malas saspiediet ciet. Pacentieties no malām pildījumu nedaudz “saspiest” uz centru, lai viss pildījums būtu iekšpusē.
9․ Stromboli lieciet uz cepamās pannas, kas izklāta ar cepamo papīru un ietaukota ar eļļu. Apsmērējiet ar olu stromboli un virskārtā iegrieziet dažus nelielus iegriezumus. Varat vēl to viegli pārkaisīt ar rīvētu sieru.
10․ Otru rullīti gatavojiet tādā pašā veidā. Lieciet cepties cepeškrāsnī – cep apmēram 25 minūtes 200 grādu temperatūrā.