Izcils franču veļas mazgāšanas veids jeb kā viņi tiek galā ar traipiem

Par Franciju ir daudz stereotipu. Labākie aromāti, elegantas sievietes, neformāli šiks apģērbs. Taču viena lieta bieži un nepelnīti tiek aizmirsta. Nē, nav runa par bagetēm un smirdīgu sieru, bet par sniegbaltu gultas veļu un baltiem krekliem. Bet velti. Galu galā francūži zina visefektīvāko mazgāšanas veidu, kas nav mainīts vairākas paaudzes.

Vēl viena lieta par Franciju, par ko daudzi cilvēki nezina, ir tas, ka ūdens šeit ir neprātīgi dārgs. Īpaši karstais. Grūti noticēt, bet pat mūsdienu plaukstošajā Parīzē iet dušā katru dienu (un pat divas reizes!) ir praktiski greznība. Nemaz nerunājot par biežu veļas mašīnas lietošanu. Tieši tāpēc pirms 50 gadiem izdomāja veidu, kā ar minimālām izmaksām un līdzekļiem lieliski izmazgāt gan darba kreklus un blūzes, gan gultas veļu. Vienkārši paturiet prātā, ka šī metode ir piemērota tikai lietām, kas parasti panes augstu temperatūru.

Lai mazgātu baltas lietas pēc “franču” metodes, jums būs nepieciešams:

1.Divi metāla karstumizturīgi trauki (piemēram, spainis un katls);

2.Ceturtdaļa no standarta veļas ziepju iepakojuma;

3.Pieci kālija permanganāta kristāli.

Abos traukos ielej 4-5 litrus ūdens un liek uz uguns. Uzkarsē līdz vārīšanās temperatūrai.

Sarīvē veļas ziepes un izšķīdina vienā no traukiem. Maisa, līdz tās pilnībā izšķīst.

Lasi arī: Augļi un dārzeņi, kurus nekad nevajadzētu uzglabāt kopā (ja vien nevēlaties, lai tie ātrāk bojājas)

Kālija permanganāta kristālus izšķīdina citā, lielākā traukā. Ņemiet vērā, ka ūdenim vajadzētu kļūt maigi rozā, bet nekad tumši purpursarkanam vai necaurspīdīgam. Tāpēc kontrolējiet kristālu daudzumu un labāk nepārspīlējiet.

Tagad ielejiet karsto ziepju šķīdumu kālija permanganāta šķīdumā. Rūpīgi samaisiet līdz viendabīgai konsistencei, noņemiet trauku no uguns un ielieciet veļu šķīdumā. Aizmirstiet par to uz 6-8 stundām: vislabāk, atstājiet uz nakti.

No rīta labi izskalojiet lietas. Ja vēlaties, ātri nomazgājiet tās kā parasti. Lai gan papildu mazgāšana diez vai būs nepieciešama: lietas tik un tā būs ideāli tīras.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment