Izgudrotāji, kurus nogalināja pašu izgudrojumi – #3 ir BRIESMĪGI!

 

Makss Valiers

Austrietis Makss Valiers 1920-ajos gados strādāja pie raķešdzinēju automašīnu izgatavošanas kopā ar Fritz von Opel. Viņu izgudroto automašīnu bija paredzēts darbināt ar alkoholu. 1930. gada 17. maijā viņš mira izmēģinājuma brauciena laikā, kad uzsprāga viena no raķetēm.

a98738_Rocket

Sjērs Freminē

1772. gadā francūzis Sjērs Freminē izgudroja skābekļa reģenerācijas ierīces kostīmu, ko bija paredzējis akvalangistiem. Ierīces ideja bija ogļskābās gāzes pārveidošana par skābekli, kas principā rada nebeidzamas gaisa rezerves cilvēkam, kurš atrodas zem ūdens.

Viņš to vēlējās izmantot pirmais. Pēc 20 pavadītām minūtēm kostīmā viņš mira no skābekļa trūkuma.

a98738_Sieur

Lasi vēl: 5 unikāli jauniešu izgudrojumi – #3 ģeniāli!

Henrijs Fleuss

Anglis Henrijs Fleuss 1876. gadā izgudroja skābekļa uzglabāšanas balonus akvalangistiem. Viņa izgudrojums patiešām strādāja – skābeklis tika uzglabāts zem spiediena, un kostīms bija viegli uzvelkams, taču viņa kļūda bija tā, ka viņš aizmirsa, ka tīrs skābeklis cilvēkiem ir toksisks. Viņš saindējās ar skābekli izmēģinājuma laikā un nomira.

a98738_Fleuss

Tomass Miglijs

Amerikāņu fiziķis un ķīmiķis 1944. gadā izgudroja gultu, kur ar dažādu “striķu” palīdzību ārstiem būtu vieglāk viņu piecelt pēc tam, kad viņš bija smagi saslimis ar poliomelītu. Gultas “striķi” viņu nožnaudza, kamēr slimnīcas personāls nebija klāt.

a98738_Midgley

Avots: oddee.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment