Ēdiena sastāvdaļām ir liela ietekme uz tā garšu. Šoreiz parunāsim par sastāvdaļām, kas bojā kotlešu garšu.
Neapšaubāmi, ka kotletes ir daudzu cilvēku iecienītākais ēdiens, taču, kā zināms, pagatavot izcilas kotletes nemaz nav tik vienkārši. Lai tās izdotos garšīgas, ir svarīgi zināt, kādas sastāvdaļas nevajag pievienot maltajai gaļas masai. Jo daudzi, kā izrādās, šādas kļūdas regulāri pieļauj.
Noskaidrosim, kas var sabojāt klasisku kotlešu garšu? Kā izrādās, viena no lietām ir pārmērīgs garšvielu daudzums – tātad, ja vēlaties pagatavot klasiskas kotletes, kas labi garšo, pietiek tikai ar klasiskajiem melnajiem pipariem un sāli. Citas garšvielas, īpaši gatavie maisījumi, piemēram, “piedeva gaļas ēdieniem”, patiesībā tikai bojā dabisko kotlešu garšu.
Lasi vēl: Pēdējā laikā kāpostus gatavoju biežāk nekā gaļu: es parādīšu, kā gatavoju kāpostu kotletes
Mērcējot maizi, piena vietā ieteicams izmantot parastu ūdeni. Kāpēc tā? Kā izrādās, piens var padarīt maizi cietāku, sīvāku, jo tajā ir daudz un dažādu veidu vielas. Lai maize būtu maigāka, tai var pievienot nedaudz izkausēta sviesta.
Ja jūs gatavojot kotlešu masu, “pa taisno” pievienosiet veselas olas (īpaši baltumus), kotletes var iznākt sausas un cietas, jo cepšanas laikā baltums ātri sarec, “izsūcot” mitrumu no gaļas. Tāpēc, kad pievienojiet kotlešu masai olas, sākumā tās jāiesit atsevišķā trauciņš un ar dakšiņu jāsakuļ. Un tikai pēc tam jāpielej kotlešu masai.
Paturiet prātā šīs izplatītās kļūdas, neatkārtojiet tās un jūsu gatavotās kotletes izdosies garšīgas un sulīgas.