Izskaidrojumi tam, kādēļ tik bieži jūties izsalcis

Tavs organisms ir pārņemts ar stresu

Kad viss iet juku jukām, virsnieru dziedzeris atbrīvo kortizolu. Šis hormons liek tev kļūt izsalkušam pēc cukura. Tomēr dažiem cilvēkiem ir tieši pretēji – liela uztraukuma pārņemti, viņi nespēj ieēst neko. Veids, kā tu reaģē uz stresu, ir ieradums – un ēšana stresa laikā nav no tiem labākajiem variantiem. Nākamreiz mēģini kontrolēt savu reakciju uz stresu.

Alkohola lietošana = burgeri

Kurš gan nav piedzīvojis ko šādu – pēc alkohola lietošanas trijos naktī tiek pasūtīts ātrās ēdināšanas restorāna burgers. Alkohola lietošana rada maldīgu iespaidu tavam organismam par to, cik daudz tu vari apēst, tādēļ tev liksies, ka varētu apēst kaut vai veselu picu, ko parastā dienā nekad nevarētu izdarīt. 

Izlasi arī: 4 veidi, kā pārvarēt izsalkumu nelaikā

Tu praktiski “ievelc” sevī ēdienu

Ne visi ziņojumi ceļo tik ātri kā e-pasti: leptīnam un citiem hormoniem, kas ziņo “tu esi apēdis pietiekami daudz, un, ja turpināsi ēst, paliksi resns”, ir nepieciešams laiks, lai tie sāktu darboties. Visi gudrie padomi par to, ka ēdiens jāsakošļā 20 reizes patiesībā ir ļoti noderīgi.

Tu ēd nepareizos laikos

Ēšana ik pēc četrām/piecām stundām ir veselīgs ieradums. Ja tu ēdienu 8 stundu darba dienas laikā atstāj novārtā, tad ēdiens, ko pēc tās vēlēsies notiesāt, noteikti nebūs veselīgs. Tavs organisms nevēlēsies pārtiku, kas pārstrādājas lēnām – tu momentā vēlēsies ēst ar cukuru bagātu ēdienu. Neizlaid ēdienreizes!

Avots: thrillist.com

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment