Kā tiek līmēta gaļa?
1. Transglutamināze rodas speciālu baktēriju fermentācijas rezultātā. Lūk, kā tā izskatās.
2. Pamatā tiek ņemts kaut kāds paliels gaļas gabals, kuram pielīmē visdažādākos gaļas atgriezumus.
3. Gatavo gaļas gabalu ievieto vakuuma iepakojumā un atstāj ledusskapī pa nakti.
4. Lūk, tā izskatās gala rezultāts. Vienīgais veids, kā atšķirt viltojumu no īstas gaļas – līmētajā gaļā ir burbulīši, kas radušies līmēšanas procesā.
Lasi vēl: BBC: Kā garšo cilvēka gaļa? Vīrietis izgriež daļu kājas, lai to nogaršotu un visu nofilmē
5. Ja jums pasniedz steiku, kas pilnīgi acu priekšā sadalās pa gabaliem, iesakām painteresēties, kur tad īsti pavārs ieguvis šo gaļu. Jums atliek vien cerēt, ka pateiks patiesību.
Kādēļ gaļas līme ir bīstama?
Nav jau īsti pat runa par to, ka līmēta gaļa ne visai labi garšo. Šī transglutamināze ir ļoti kaitīga mūsu veselībai. Šāda līme neļauj baktērijām termiski apstrādāties, tādā veidā vispār neiznīcinot tās. Tātad – līmējuma vietas paliek neapstrādātas. Šādas gaļas pasniegšana tiek uzskatīta par visīstāko noziegumu.
Esiet uzmanīgi!
Avots: fithacker.ru