Paši dīvainākie prāta stāvokļi un sindromi, kādi ir atklāti. #4 ir šausmīgs!

11992_700x

Alises Brīnumzemē sindroms, domu ievietošanas sindroms, klīniskā likantropija, Parīzes sindroms un citi īpatnēji prāta stāvokļi.

Tās ir prāta dīvainības, kas šķiet pavisam nereālas – tās nāk visādās formās un izmēros. Sākot ar pavisam neilgiem “aptumsumiem” līdz pat sindromiem, kas ieskauj visu dzīvi.

Bet visām šīm prāta dīvainībām ir kopīga lieta: cilvēki, kuriem tās piemīt, ir attālināti no realitātes. Šie maldinošie stāvokļi nepakļaujas likumiem un nepamatojas uz faktiem.

“Alise brīnumzemē” sindroms

Kā jau nojaušams, nosaukums sindromam aizgūts no Luisa Karola noveles – un arī efekts ir līdzīgs – sindroms ietekmē gan laika, gan vietas uztveri.

Tas, kurš cieš no šādas kaites, dažus objektus var redzēt mazākus, nekā tie ir, un dažus – lielākus. Tāpat var sagādāt grūtības laika noteikšana.

Patiesībā šis ir diezgan izplatīts sindroms, ko varbūt esi piedzīvojis arī tu, jo tas netiek saukts par mentālu slimību – cilvēki biežāk to piedzīvo bērnībā un īsi pirms iemigšanas. Vairāk novērojams cilvēkiem, kuri bieži cieš no migrēnām.

Lai vēl: Apskatot muzejā uzņemtās bildes, viņi bija šokā

Šķir lapu tālāk, lai iepazītos ar citiem sindromiem!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment