Izsmalcināti, bet viegli pagatavojami rožu pīrāgi. Sāc ievākt rožu ziedlapiņas rezervei jau tagad

Mana vecmāmiņa prata pagatavot ievārījumu no rožu ziedlapiņām un to pievienoja saldajos pīrāgos. Šim konditorejas izstrādājumam ir ļoti īpaša garša, kam nelīdzinās nekam citam. Ļoti gribēju atdzīvināt šo recepti un padalīties ar jums.

Rožu ziedlapiņu ievārījums

Lai pagatavotu rožu pīrāgus, nav jāgatavo klasiskais rožu ziedlapiņu ievārījums. Lai gan to var droši izmantot. Ja nevēlaties mocīties ar ievārījuma gatavošanu, varat pagatavot aukstu šī ievārījuma versiju un pievienot to saviem pīrāgiem. Garantējam, ka tas garšu nemainīs.

Sastāvdaļas aukstajam rožu ziedlapiņu ievārījumam:

  • 200 g rožu ziedlapiņas
  • 400 g cukura
  • Naža gals citronskābe

Sastāvdaļas mīklai:

  • 5 g presēta rauga
  • 30 ml silta piena
  • 100 g skāba krējuma
  • 50 g sviesta
  • 2 olu dzeltenumi
  • 200 g kviešu miltu

Pagatavošana:

Lai pagatavotu aukstu ievārījumu, rūpīgi jāizšķiro rožu ziedlapiņas, lai tajās nebūtu kukaiņu. Tad liek tās dziļā bļodā, pievieno cukuru. Sasmalciniet ziedlapiņas, tām vajadzētu izdalīt sulu.

Tālāk ziedu masai pievieno citronskābi, visu kārtīgi samaisa. Gatavs! Tagad auksto ievārījumu var pārlikt stikla burkā. Šādā stāvoklī to var uzglabāt ledusskapī gadu. Un jau ar šo masu var pildīt pīrāgus.

Lasi arī: Dāsni ieleju veļas mašīnā stipru kafiju, bez smaržīgā dzēriena pat neuzņemos to slēgt iekšā

Mīklai sajauciet raugu un siltu pienu, līdz raugs ir pilnībā izšķīdis. Tad bļodā pievieno olu dzeltenumus, mīkstu sviestu un skābo krējumu. Visu samaisa līdz viendabīgai masai.

Tad masai pievieno kviešu miltus un samīca mīklu. Dodiet viņai 2 stundas, lai uzbriestu. Pēc tam izmīciet. Šajā posmā var būt nepieciešami vēl milti. Pievienojiet to papildus pēc saviem ieskatiem. Pietiks ar ne vairāk kā 30-50 gramiem.

Mīklu izrullē ne vairāk kā 0,5 cm biezā kārtā un sadala identiskos trīsstūros. Uz katras ielieciet nelielu daudzumu auksta rožu ziedlapu ievārījuma un sarullējiet.

Novietojiet sagataves uz cepešpannas, kas izklāta ar cepampapīru. Pārklājiet tos ar papīra dvieļiem un ļaujiet nostāvēties vēl 30 minūtes. Pēc tam iesmērē sagatavotos pīrāgus ar augu eļļu un cep 30 minūtes 180 grādos. Pirms pīrāgu pasniegšanas varat tos izrotāt ar pūdercukuru. Labu apetīti!

 

Iesaki šo rakstu citiem!

COMMENTS

Leave a Comment