4. Divās kārtās pievieno izsijātus miltus, katru reizi samaisot. Mīklai jābūt biezai, bet ne pārāk blīvas konsistences.
Lasi vēl: PSRS laiku iecienītākā un dārgākā ēdnīcu zupa – recepte, ko mans tēvs glabājis gadu desmitiem
5. Pusi mīklas ielej ar cepampapīru izklātā formā. Ja nepieciešams, ar lāpstiņu izlīdzina mīklu. Virsū izklāj kāpostu pildījumu. Virsū liek otru mīklas pusi.
6. Cep pīrāgu 40 līdz 50 minūtes cepeškrāsnī, kas ir uzkarsēta līdz 180 °C. Kad pīrāgs ir gatavs, ļauj tam nedaudz atdzist formā un, pasniedz to, pārlej ar izkausētu sviestu.
7. Pēc šīs receptes principa var izmantot jebkuru pildījumu, tomēr šis pildījums ar kāpostiem izdodas ļoti garšīgs un sātīgs.
Sastāvdaļas:
Kefīrs (3,2%) – 400 ml
Olas – 2 gab.
Sāls – 1 tējkarote
Cepamā soda – 0,5 tējkarotes
Milti – 300-330 grami
Pildījumam:
Sīpols – 1 gab.
Kāposts – 600 g
Sāls, malti melnie pipari – pēc garšas
Tevi noteikti interesēs
- Bietes tagad tiek vārītas maisiņā; žēl, ka es par šo metodi nezināju agrāk – 25 minūtes un gatavasby Jeļena Kuzmenko
- Mazs zēns pie kapa izteica vārdus, kuri likās dīvaini… bet tad viss mainījāsby Rinalds Bergmanis
- Katrā mazgāšanas reizē ievietoju veļasmašīnā metāla karoti – stāstu kāpēcby Sandra Ločmele