Ja jūsu kaķis jums kož, lūk, ko tas nozīmē. Dzīvnieku valoda

Mēs vēl neesam atšķetinājuši dzīvnieku valodu, tāpēc mūs mulsina jautājums, piemēram, kāpēc suns pastāvīgi noliec galvu? vai kāpēc kaķi izdod tik dīvainas skaņas. Mēģināsim atbildēt uz šiem un citiem jautājumiem un cerēsim, ka pēc tam varēsiet labāk izprast savus mīluļus.

Kāpēc kaķi kož?

Ja kaķis kož tev rokā vai agresīvi ķērās kājās, nevajag uz viņu kliegt un sodīt, jo tāda uzvedība nenotiek bez pamata. Visbiežāk dzīvnieks sāk skrāpēt savu saimnieku, paužot savu medību instinktu. Bieži vien šāda uzvedība ir saistīta ar nepietiekamu izglītību, un dažreiz tas norāda, ka mājdzīvnieks piedzīvo fizisku vai psiholoģisku diskomfortu. Tāpēc vispirms ir svarīgi noskaidrot, kas izraisījis šādu uzvedību, un tikai pēc tam veikt pasākumus, kas palīdzēs atradināt dzīvnieku no saimnieka košanas un skrāpēšanas.

Lasi vēl: Kādas ir pazīmes, kas nodod nekoptu sievieti, kas ir vecāka par 60 gadiem? 5 lietas, kas uzreiz krīt acīs

Kāpēc kaķi izdod dīvainas skaņas?

Ja tev ir kaķis tad noteikti esi dzirdējis šīs dīvainās skaņas! Parasti tas notiek tā: kaķis sēž uz loga un ierauga aiz stikla putnu, vāveri vai kodes. Un “laupījums” aiz loga vai nu neredz kaķi, vai arī izliekas, ka nepamana. Un kaķis sāk to darīt. Saskaņā ar pirmo versiju, kaķis sāk “čīkstēt”, kad potenciālais laupījums piesaista viņa uzmanību.

Jāņogu un upeņu mēslošana pavasarī: vērienīga ogu raža garantēta

Bet tas nav medību sauciens, bet gan sajūsmas skaņa. Pat lielie savvaļas kaķi aizraujas tādā pašā veidā. Šai versijai ir tikai viens trūkums: tas neizskaidro, kāpēc kaķus sajūsmina tikai medījums, kas izskatās neaizsniedzams. Saskaņā ar otro versiju, kaķis aizraujas, ieraugot laupījumu.

Tomēr viņas nepieejamība pamodina kaķī nepārvaramas vilšanās sajūtu. Medību instinkts ir tik dziļi “ieslēgts” kaķim, ka neatkarīgi no tā apetītes, stāvokļa vai garastāvokļa vien tuvu, bet nepieejamā laupījuma redze iedzina dzīvnieku visdziļākajā sarūgtinājumā. Un kaķim atliek vien vilties “čivināt”.

Lasi vēl: Vakar nopirku 1 kg kāpostu un pagatavoju TIK gardu maltīti: vīrs ēda pa taisno no pannas, bet bērni prasīja papildporcijas!

Kāpēc suņi dažreiz jocīgi groza galvas, it kā apmulsuši?

Daudzi īpašnieki ievēro, ka dažreiz viņu mīlulis smieklīgi pagriež galvu uz sāniem, kad ar viņu runā. Šķiet, ka suns ir ļoti pārsteigts un apmulsis. It kā viņa gribētu jautāt – kas notiek? Gandrīz visām suņu šķirnēm ir garš, iegarens purns. Mēģiniet pielikt dūri pie deguna un skatīties uz priekšu. Skata leņķis tiks ievērojami samazināts.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk un uzzinātu  vēl daudz interesantas info

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment