Vakar nopirku 1 kg kāpostu un pagatavoju TIK gardu maltīti: vīrs ēda pa taisno no pannas, bet bērni prasīja papildporcijas!

Vakar nopirku kilogramu kāpostu un lūk, kas no tā sanāca! Vakariņas bija īsti garšu svētki. Vīrs baudīja maltīti tieši no pannas, bet bērni visu vakaru nevarēja vien beigt prasīt papildporcijas.

Kāposti ir viens no visbiežāk audzētajiem dārzeņiem un sastopams daudzās kultūrās visā pasaulē. Tie pieder Brassica oleracea sugai, un ir dažādu veidu un krāsu kāposti, tostarp baltie, sarkanie, zaļie un pat violetie.

Kāposti ir pazīstami ar savu bagāto uzturvielu sastāvu, tostarp C vitamīnu, kā arī ar zemu kaloriju saturu.

Lasi vēl: Tikai trīs sastāvdaļas; Salāti “gandrīz no nekā”, bet ļoti gardi. Aizmirstā padomju recepte

Kāposti ir ļoti daudzpusīgs produkts virtuvē un to var lietot gan svaigus, gan konservētus. Tie ir izcili gan kā galvenais ēdiens, gan kā garšviela vai piedeva dažādos ēdienos. Piemēram, tās var izmantot kā galveno sastāvdaļu salātos, zupās, pīrāgos vai pat marinētus kā garšvielu.

Daudzas kultūras ir savas tradicionālās ēdienreceptes, kuras ietver kāpostus. Piemēram, vācu kulinārijā ir slavenais “sauerkrauts” jeb kāpostu kā garšvielu marinēts kāpostu griezums, kas populārs kā piedeva dažādos ēdienos.

Korejieši ciena kimči, kas ir kāposti, fermentēti ar garšvielām un sāli, radot pikantu un skābu garšu.

Lasi vēl: Kolēģi žēlojās, ka necienāju viņus ar sava dārza ražu. Neizturēju un “noliku viņus pie vietas”

Turklāt kāposti ir ļoti veselīgi un satur daudz šķiedrvielu, kas veicina labu gremošanu, kā arī dažādas barības vielas un antioksidantus. Tādēļ tie ir iecienīts dārzeņs gan veselīgas uztura piekritēju, gan arī kulinārijas entuziastu vidū.

Šķir otru lapu, lai redzētu pagatavošanas gaitu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment