Ja skudras nevēlas pamest savu teritoriju: lēts līdzeklis, kas palīdz

Cik daudz problēmu šīs visuresošās skudras var sagādāt mums, dārzniekiem! Kā izrādās, tie nav tikai vienkārši kukainis. Šajā ziņā viņiem, gluži pretēji, ir pozitīva loma, darbojoties kā dārza medm***s.

Bet skudras arī nevēlas baudīt kaut ko patīkamāku pēc garšas. Piemēram, viņi aktīvi izplata laputis uz augiem, no kurām pēc tam mielojas ar laputu izdalīto saldo šķidrumu.

Problēma nav pat tajā, ka laputis bojā jauno augu audus, kavējot to tālāku augšanu un veselīgu attīstību. Laputis ir daudzu sē***u un vī***u inf***iju nesēji.

Skudras bieži iekārto savas mājas – skudru pūzņi ir pilnīgi nepiemēroti vietās, kur to klātbūtne ir piemērota. Tās var būt gultas ar dārzeņiem, ogu dobes un puķu dobes ar dārgiem dekoratīviem paraugiem.

Šie kukaiņi mīl vietas, kas ir aizsargātas no lietus, un bieži vien apmetas siltumnīcās. Un dažreiz, lai ko mēs darītu, viss ir vai nu velti, vai arī skudras atstāj savas iecienītākās vietas tikai uz brīdi un pēc tam atgriežas kā vesela kolonija.

Lasi vēl: Ja zem vannas dzīvo zirneklis, par kādām problēmām mājā tas varētu liecināt? Nekādas mistikas, tikai reāli fakti

Jums arī jāzina, ka ir daudz dažādu skudru veidu. Dažus kukaiņus ietekmē augu atbaidīšanas līdzekļu atbaidošā smarža, bet citus ne. Jūs arī neizmantosiet ķīmiskas vielas, īpaši siltumnīcā un sakņu dārzā. Un pastāv iespēja sai***t savus mājdzīvniekus.

Turklāt, lai kā jūs mēģinātu, jūs nekad nevarēsiet pilnībā atbrīvot savu teritoriju no šiem skraidošajiem kukaiņiem. Bet aizdzīt viņus prom no vietām, kur viņi nav gaidīti, ir pilnīgi iespējams.

Starp citu, ir zināms, ka mātītes – melno dārza skudru karalienei, kas barojas ar laputu saldo medusrasu – dzīves ilgums ir aptuveni 30 gadi!
Tātad, ko jums vajadzētu izmantot, lai nekaitētu augiem, sev un dzīvniekiem, kā arī augsnei.

Pārbaudīta metode, kā atbrīvoties no skudrām, ir izkustināt un dāsni nokaisīt skudru ligzdu, kā arī to galvenās ejas – celiņus ar dzēstiem kaļķiem. Tas ir pilnīgi drošs un pat labvēlīgs produkts augsnei un lielākajai daļai augu.

Tomēr ir vērts padomāt! Kaļķi var sārmināt augsni un dažiem augiem, piemēram, hortenzijām, rododendriem, mellenēm, ķiršiem un citiem tas nepatīk. Lai ar to paskābinātu augsni, laika gaitā augus zem saknēm varēs izliet ar skābu šķīdumu: 1 tējkarote citronskābes uz 5 litriem ūdens vai 1 ēdamkarote koloidālā sēra uz spaini ūdens.

Lasi vēl: Jau 4 gadus baroju tomātus ar šo, un mana raža vienmēr ir liela!

Bet jūs varat darīt savādāk. Kaļķa vietā izmantojiet tabakas putekļus. Ar to arī bagātīgi pārkaisa visas galvenās skudru vietas, pēc kurām kukaiņi tās noteikti pametīs.

Pirms tabakas putekļu lietošanas svarīgi valkāt cimdus un masku, jo tas var izraisīt alerģisku reakciju un ādas kairinājumu!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment