Jau ir pienācis laiks: kad sēt tomātus stādiem 2024. gadā

Pēc tam ielejiet ūdeni no šļirces (smidzinātāja) un pārklājiet traukus ar pārtikas plēvi – tādējādi radīsiet sēklām siltumnīcas apstākļus un tās ātrāk dīgst. Sēklām jāstāv siltā vietā (apmēram 25 grādi pēc Celsija).

Padoms: ja sējat dažādas šķirnes, uz trauciņiem varat uzrakstīt uzrakstus.

Sēklas dīgst, kā jau minēts, 5-7 dienu laikā. Kad tās sādīgst, nekavējoties noņemiet plēvi un novietojiet traukus labi apgaismotā vietā. Temperatūra var būt jau zemāka – 18-22 grādi.

Pēc šī raksta izlasīšanas vairs nekad nemetīsiet āra plastmasas pudeles

Tomātu stādu kopšana

Kā jau minēts, tomātu stādi, tostarp tomātu dēsti – nav īpaši izvēlīgi, tāpēc to kopšana ir diezgan vienkārša. Kas jums būs jādara:

Mitrināt zemi labāk no šļirces (pulverizatora), lai nebojātu maigos dīgstus. Laistiet mēreni, kad augsne izžūst, apmēram reizi 3-4 dienās.

Kad stādiem būs divi īsto lapu pāri, jāpieber augsne podiņos – ne vairāk kā 1 cm līdz malām. Un, tiklīdz augsne nosēžas, to atkal ieberiet. Tas stiprinās stādu saknes.

 

Lasi vēl: Kartupeļu mizas ir lielisks mēslojums! Kā tās saglabāt līdz stādīšanai un piebarot augus?

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Stādiet stādus aptuveni pēc 50-60 dienām (siltumnīcā) un 60-70 dienām (uz dobes). Atgādinām, ka pirms pārstādīšanas ir jāgaida, kad atnāks atkusnis, un augsnei pašai jāsasilst līdz 10 grādiem pēc Celsija.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment