Kartupeļu mizas ir lielisks mēslojums! Kā tās saglabāt līdz stādīšanai un piebarot augus?

Kartupeļu mizas ir bagātas ar minerālvielām un satur cieti un kāliju. Pievienojot tās komposta kaudzei, iegūstam vērtīgu mēslojumu.

Turklāt to var izmantot, lai aizsargātu kultūraugus no tādiem kaitēkļiem kā drātstārpi, kolorādo vaboles, kodes un gliemeži.

Kartupeļu mizas pieredzējuši dārzkopji novieto zem ogu krūmiem, piemēram, avenēm, upenēm, upenēm, ērkšķogām un zemenēm. Pateicoties lielajam organisko vielu un dabīgas izcelsmes minerālvielu saturam, kartupeļu mizas ļauj ievērojami palielināt ogu ražu.

Kartupeļu mizas var izmantot visas sezonas garumā arī piebarojot vai stādot dažādus dārza augus: augļu kokus, puķes, kāpostus, gurķus, tomātus, papriku.

Pavasarī attīrītas kartupeļu mizas ieber lielā mucā, aplej ar verdošu ūdeni un atstāj vairākas dienas ievilkties. Maisījums uzbriest un pēc konsistences kļūst līdzīgs putrai. To ievieto stādīšanas bedrītēs, nedaudz apkaisot ar augsni, un tur stāda dēstus.

 

Lasi vēl: Ieva Brante ir izpaudusies pavisam atklāti, sakot: “Vīriešus neinteresē kāds tev ir dupsis, bet…”

Šo putru var izmantot dažādi, piemēram, augus laistīt ar kartupeļu mizu biezputras un ūdens maisījumu.

Tas arī viss! Tagad tavā rīcībā ir brīnišķīga recepte, kas nodrošinās bagātīgu augļu un dārzeņu ražu! Būsim pateicīgi, ja dalīsies ar šo padomu sociālajos tīklos!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment