Kāpēc naktī kategoriski vajadzētu izvairīties no pulkstenī skatīšanās: par to daudzi klusē, tomēr tas ir jāņem vērā

 

Kāpēc ir nebūtu vēlams skatīties uz pulksteni, ja ciešat no bezmiega? Par šo jautājumu reti runā, bet šobrīd eksperti iesaka izvairīties no tā šā iemesla dēļ.

 

Pat ja jūs saprotat, ka tas nav noderīgi, bezmiega trauksme var mudināt jūs saspringt un meklēt tālruņa ekrānu, ieslēgt gaismu vai sasprindzināt acis, cenšoties tumsā redzēt pulksteņa ciparus.

 

Šķiet, ka ir pagājis daudz laika, un jūs nejūtaties gatavs gulēt, bet jūs vēlaties nomierināties un mazināt nenoteiktību, pārliecinoties, vai vēl ir pietiekami daudz laika gulēšanai. Vai arī jūs vēlaties pārliecināties, ka vairs nav ko zaudēt.

Kāpēc jūs nevarat paskatīties uz pulksteni naktī, pat ja jūs to ļoti vēlaties?

 

Tāpēc, ka skatīšanās uz pulksteni, cenšoties sevi nomierināt, patiesībā izraisa negatīvu spirāli. Jūs īslaicīgi mēģināt mierināties, apskatot pulksteni, bet tas tikai pastiprina trauksmi, kad atklājat, cik daudz laika jau ir pagājis. Tas atkal liek jums justies vēl nervozākam, un tas var negatīvi ietekmēt jūsu miegu.

 

Jūs pastiprināt savas negatīvās gaidas, pārņemoties ar domu par to, cik daudz stundu jums nepieciešams, lai izgulētos. Ja jūs uzskatāt, ka ir pagājis pietiekami daudz laika, jūs pārliecināt sevi, ka vēl ir iespējams gulēt, tādējādi dodot sev atļauju neuztraukties un nostiprinot savu pieņemto modeļa uzvedību.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 68%

0%

Ja ir palicis mazāk stundu, jūsu negatīvās emocijas palielinās un trauksme pieaug, kas savukārt var sabojāt turpmāko miegu. Šādā gadījumā negatīvā prognoze tikai tiek apstiprināta, un jūs atturat sevi no iespējas nomierināties un izgulēties līdz rītdienas pienākumiem.

 

Šķir otru lapu, lai lasītu tālāk

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment