Kādus augus kategoriski nedrīkst stādīt blakus: dārzkopji, ņemiet vērā

Laba raža ir atkarīga ne tikai no regulāras dobju laistīšanas un ravēšanas, bet arī no dažu augu pareizas stādīšanas.

Ideālas dobes ir tad, ja katrs augs aug un attīstās tieši tā, kā tam vajadzētu. Taču dažkārt, neraugoties uz visām saimnieku rūpēm, ko viņi pieliek kopšanai (laistīšana, ravēšana, barošana u. c.), zaļie krūmi neaug, nezied vai nedod augļus.

Pieredzējuši dārzkopji saka, ka problēma var būt tā, ka īpašnieki blakus iestādījuši augus, kas savā starpā nav draudzīgi. Rezultātā tie traucē cits citam.

Kādus kultūraugus nedrīkst stādīt blakus?

Kartupeļi un tomāti. Neskatoties uz to, ka šie augi patiesībā ir tuvi radinieki, blakus augt un attīstīties tie nekādā veidā nevar. Iemesls ir tāds, ka, ja krūmam, teiksim, kartupeļiem uzbruks Kolorādo kartupeļu vabole, tad tās uzmanības objekts būs arī blakus augošie tomāti. Labāk, ja nakteņu dzimtas augi aug dažādās dārza daļās.

Kāposti un redīsi. Arī šie augi pieder pie vienas dzimtas – krustziežu dzimtas. Tāpēc, lai izvairītos no problēmām, labāk tos stādīt zināmā attālumā vienu no otra. Starp tiem labāk stādīt citas kultūras.

Burkāni un dilles. Problēma šajā gadījumā ir tā, ka straujās augšanas procesā šie kultūraugi viens no otra paņem prom vērtīgās barības vielas augsnē. Tāpēc var izrādīties, ka iegūsiet labu dilles ražu, bet ļoti sliktu burkānu ražu.

Ķiploki un pupiņas. Ķiploku un pupiņu un citu pākšaugu tuvums novedīs pie tā, ka tiem būs maz ziedu un olnīcu, kas nozīmē, ka raža būs tālu no dārzkopju cerībām.

Lasi vēl: Kāpēc naktī kategoriski vajadzētu izvairīties no pulkstenī skatīšanās: par to daudzi klusē, tomēr tas ir jāņem vērā

Gurķi un kabači. Tā kā augšanas apstākļi ir līdzīgi, tie parasti diezgan labi jūtas viens otram blakus. Taču, ja gurķiem pēkšņi uzbrūk miltrasa, nevilcinieties: blakus augošie kabači arī izzudīs.

Vīnogas un baltie kāposti. Blakus kāpostiem vīnogas neaug labi, un ogu garša nav tik bagātīga. Vislabāk, ja blakus vīnogulājiem vispār nav augu. Tad augļu garša un aromāts īpašniekus priecēs tikai gadu no gada.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Sīpoli un zirņi. Tie ir slikti kaimiņi: zirņi augs ļoti lēni, ziedkopas būs maz. Sīpoli neaugs tik ātri, kā jūs vēlētos.

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment