Kāpēc naktī kategoriski vajadzētu izvairīties no pulkstenī skatīšanās: par to daudzi klusē, tomēr tas ir jāņem vērā

Saskaņā ar somnologa novērojumiem, daudzi cilvēki saskaras ar situāciju, kad pēc pēkšņas pamošanās nakts vidū nevar atkal aizmigt. Dr. Breuss ir norādījis, kādus pasākumus šādā situācijā nevajadzētu veikt.

 

Sākumā cenšieties necelties, lai dotos uz tualeti. Lai gan nav nepieciešams pārciest nepatīkamas diskomforta sajūtas, ja jūs vēl nevarat aizmigt, dodoties uz tualeti, nākamais mēģinājums gulēt var izrādīties neveiksmīgs, liecina somnologs.

 

Viņš to skaidro ar to, ka pat pārejot no guļus uz sēdus stāvokli, cilvēkam paātrinās sirdsdarbība, un došanās uz citu telpu to vēl vairāk paātrina. Miega stāvoklī sirds pukst aptuveni 60 reizes minūtē. Lai cilvēks atkal sāktu gulēt, sirdsdarbībai jāsamazinās līdz šim ritmam.

Lūk, arī otra kļūda seko!

 

Otra bieža kļūda, ko cilvēki pieļauj, kad pamostas nakts vidū, ir pārbaudīt laiku. Mēģiniet nepievilt mūsdienu tendenci pārbaudīt telefona pulksteni vai skatīties pulksteni, lai gan tas var būt grūti. Atcerieties, ka, ja nevarat aizmigt, ir svarīgi mēģināt atpūsties un nomierināt prātu.

 

Eksperts iesaka vienkārši aizvērt acis, pagriezties uz otru pusi un censties neko nedomāt.

 

Ja sākat rēķināt, cik daudz laika jums palicis līdz modinātāja zvanam, un sākat uztraukties par to, ka neesat guvis pietiekami daudz miega stundu, jūsu bezmiegs tikai pastiprināsies.

Pārbaudi savas zināšanas par Latvijas filmām!

Portāls Dzentlmenis.lv grib pārbaudīt tavas zināšanas par Latvijas filmām! Aizpildi šo ātro testu un uzzini, cik labi orientējies Latvijas kino! Tavā rīcībā būs tikai 30 sekundes!

1 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

2 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

3 / 3

No kuras latviešu filmas ir šis kadrs?

Your score is

The average score is 59%

0%

Somnologs sniedza ieteikumus par miega stundu skaitu un brīdināja par regulāra miega trūkuma negatīvo ietekmi uz cilvēka veselību. Viņš norādīja, ka šo problēmu var risināt ne tikai ar medikamentiem, bet arī ar piemērotu uzturu.

 

 

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment