Jauna grāmata “DARBA ATTIECĪBAS NO A LĪDZ Z”

Grāmatā aplūkotas Darba likuma (ar tā jaunākajām izmaiņām) un citu darba tiesību normatīvo aktu prasības, darba devēja un darbinieka savstarpējās tiesības un pienākumi, tajā ietverti darba attiecības un darba aizsardzību reglamentējošo dokumentu paraugi, kuri izmantojami, darba attiecības dibinot, darba attiecību pastāvēšanas laikā un darba attiecības izbeidzot.

Grāmata būs noderīgs palīgmateriāls darba devējiem un personāla vadītājiem, pieņemot darbā jaunus darbiniekus, nosakot darbinieku darba apstākļus un nodarbinātības noteikumus, veicot darbinieku informēšanu un konsultējoties ar darbinieku pārstāvjiem, izbeidzot darba tiesiskās attiecības, kā arī organizējot darba aizsardzības pasākumus darba vietās. Grāmatas elektroniskajā versijā pieejamie dokumentu paraugi, ļauj tos ērti pielāgot un izmantot katra darba devēja vajadzībām.

Edgars Korčagins un Liene Vancāne ir vieni no kompetentākajiem darba tiesību juristiem Latvijā, ar lielu praktisko pieredzi, kas sniedz grāmatai pievienoto vērtību un palīdzēs lasītājiem orientēties darba attiecību novitātēs, piemērošanā un to regulējuma labākā izpratnē.

LDDK (Latvijas Darba devēju konfederācijas) juristi un LBAS (Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība) juristi rekomendē šo grāmatu, kā noderīgs palīgmateriāls juristiem, personāla speciālistiem, algu grāmatvežiem un jebkuram citam interesentam.

Papildu informācija – www.infotilts.lv

Nataļja Preisa – LBAS ES tiesību aktu un politikas dokumentu eksperte

Kaspars Rācenājs – LBAS Jurists, konsultants darba tiesisko attiecību jautājumos

Latvijas Republikas Satversmes 90.pantā ir noteikts, ka “Ikvienam ir tiesības zināt savas tiesības.” Lai ikviens varētu realizēt šīs tiesības, ir izveidota interneta vietne www.likumi.lv, kurā ir pieejama jaunākā informācija par tiesību aktiem un to izmaiņām. Saskaņā ar portāla likumi.lv sniegto informāciju, Darba likums ir visvairāk skatītākais tiesību akts. Tas nozīmē, ka darba tiesības Latvijas iedzīvotājiem, gan darbiniekiem, gan darba devējiem, ir ļoti aktuāla tēma.

Tomēr ne vienmēr pietiek ar likuma izlasīšanu, lai zinātu, kā pareizi rīkoties praktiskās dzīves situācijās. Tāpēc ir patiess prieks par grāmatu “DARBA ATTIECĪBAS no A līdz Z”, kas ne tikai darba devējiem, bet arī darbiniekiem un arodbiedrībām palīdzēs labāk izprast un piemērot darba tiesību noteikumus.

Grāmatas lielā pievienotā vērtība ir konkrēti dokumentu paraugi, kurus grāmatas lietotājs var izmantot darba procesā. Būtiski, ka šī informācija ir pieejama vienkopus un ir viegli uztverama, kā arī ietver komentārus par attiecīgajām tēmām.

Materiāls lieliski piemin darba tiesību pamatlietas, kas minētas Darba likumā, tāpēc tā ir labs “starta komplekts,” kas noteikti būtu jāizlasa katram darba devējam Latvijā.

Andris Alksnis – Latvijas Darba devēju konfederācijas jurists, darba tiesību eksperts

Darba likums ir viens no tiem normatīvajiem aktiem, kurš vismaz kādā brīdi ietekmē gandrīz jebkuru no mums. Tā pilnvērtīga izpratne un piemērošanas specifika ir nepieciešama gan darba devējiem, gan darba ņēmējiem.

Tāpat kā jebkuri citi normatīvie akti, arī Darba likums nav konstants un tajā regulāri tiek veikti grozījumi, kas bieži vien ir vērsti uz darba devēju un darba ņēmēju interešu līdzsvarošanu un attīsta sociālo dialogu Latvijā. Līdz ar to šī grāmata nezaudē savu nozīmību un aktualitāti.

Edgars Korčagins un Liene Vancāne ir vieni no kompetentākajiem darba tiesību juristiem Latvijā, ar lielu praktisko pieredzi, kas sniedz grāmatai pievienoto vērtību un palīdzēs lasītājiem orientēties darba attiecību novitātēs, piemērošanā un to regulējuma labākā izpratnē.

Domāju, tā būs ļoti noderīgs informācijas avots juristiem, personāla speciālistiem, algu grāmatvežiem un jebkuram citam interesentam.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment